KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu yıl sevk döneminde askere gidecek gençlerle bir araya gelerek, hepsine tek tek kına yaktı.
Kahramanmaraş’ta özel bir otelde düzenlenen programda askere gidecek gençlerle bir araya gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuşmasında 96/2 tertip asker adaylarına hayırlı teskereler diyerek, “Sizleri öz evlatlarımız, kardeşlerimiz olarak görüyor olmamız bizi bir aile haline getirmektedir. Kültürümüzde aileler yakın akrabalarını askerlik görevine gidecekleri zaman misafir ederler, ikramda bulunurlar, askerlerimiz için dua ederler. İşte bu akşam Dulkadiroğlu ailesi burada askerlerimizi vatani görevlerine uğurlamadan önce misafir etmekteyiz. Belediyemizin ev sahipliğinde Dulkadiroğlu sizlerle birlikte bir gurur yaşamaktadır. Bu nedenle askerliğe hazırlanan tüm gençlerimize görevlerinde başarılar diler, sağ salim evlerine dönmelerini temenni ederim” dedi.
Okay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, askerlik görevinin kutsallığına değinerek, şunları söyledi:
“Askerlik öncesi anı toplamak için, anı biriktirmek için çok güzel bir fırsat. Belediyemize böyle bir imkan sağladığı için, Kahramanmaraş’ın böyle bir alışkanlığını, böylesi örf ve adetini bizlere yaşattığı için çok teşekkür ederim. Eminim buraya gelmeden önce eş dost, akrabalarınızla benzer programlara katılmışsınızdır. Bugün sayısı 700 bin olan silahlı kuvvetlerimiz halkımızın huzuru için çalışıyor. Ülkemizde şu gerçek hiç değişmedi. Geçmiş tarihte o insanlar, koruyan kollayanlar o köyün, o obanın, o kasabanın, o şehrin evlatlarıydılar. Bugün de bu ülkenin evlatları sizlersiniz. Bu belimdeki silahtan, ayağımızdaki bottan, kışlamızda tanktan uçağa kadar bütün her şey sizin, anne ve babarınızındır. Atalarımızın geleceğinden gıdım gıdım biriktirdiği sizin mallarınızdır.”
Yapılan konuşmaların ardından şehit olan askerler için dua edildi. Daha sonra Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı, Kahramanmaraş Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Aylin Atakut, Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut, Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Akbey, etkinliğe katılan asker adaylarının tek tek sağ serçe parmağına kına yaktı.