Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellere yönelik İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitim seminerleri aralıksız olarak devam ediyor.
 
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı konferans salonunda İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Hayati Osmanoğlu tarafından verilen ve Büyükşehir İtfaiyesi personellerinin gruplar halinde katıldığı seminerler 3 saat sürdü.

HABER FOTOĞRAFLARI

Katılımcılara, işyeri tedbirleri, elektrikle ilgili riskler, ergonomi, yük kaldırma, iş kazası durumunda yapılması gerekenler, asbestin tanımı ve mağduriyet durumunda yapılması gerekenler konularında sunum yapıldıktan sonra değerlendirme sınavı yapılıyor. Sınavda başarılı olanlara sertifika veriliyor.
Seminerler hakkında açıklama yapan İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, iş alanlarının yüksek derecede risk taşıdığından hareketle, söz konusu eğitimlere önem verdiklerini belirtti.

Seminerlerin, şehir merkezindeki grupların yanı sıra, ilçe itfaiye gruplarında yerinde yapılarak hafta boyunca devam edeceği açıklandı.