Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından Dönüklü Mahallesi’ne yaptırılan, İmam Hatip Ortaokulu Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla eğitim öğretime açıldı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ilçenin kırsal mahallelerinden olan Dönüklü’de yapımı tamamlanan 750 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Ortaokulu ve 84 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun açılışında, 2015’te temeli atılan bu okulu, kısa bir sürede hizmete sunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibine teşekkür etti. İmam Hatiplerin bu millet için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kaynak, şöyle konuştu:
“Ben de İmam Hatip mezunuyum. Bize bu hizmeti kazandıran belediye başkanımız da İmam Hatipli. Türkiye’nin imam hatip davası var. İnsanlarımız tek parti döneminde Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin yasaklandığı, ezanın peygamberimizden bize miras kaldığı şekliyle okunmasının yasaklandığı günlerde dahi Kur’an öğrenmeyi asla ihmal etmediler. Bunun sürdürülemez olduğu görüldüğü için de Menderes döneminde Allah onu nur içinde yatırsın, Türkiye’de İmam Hatipler açıldı. Türkiye’de açılan ilk 7 İmam Hatip’ten birisi de Maraş İmam Hatip Okulu’dur, yıl 1951. Tam 65 sene önce. Sandalzade Hoca ve bir avuç insan bir ilkokulun bir sınıfında İmam Hatip mektebini açtılar. Bu kadronun hepsi kurban derisi toplayarak mekteplerinin bir sınıf daha artması için çalıştı. Bu kadroların hepsi okula odun ve kömür götürdüler. İmam hatipliler bu vatana bu millete hem inancını bilen, Kur’an-ı öğreten, doğru İslamı öğreten nesiller yetiştirdi. Ama başına da gelmeyen kalmadı. bir zaman orta kısmı kapatıldı, bir zaman üniversiteye alınmaları yasaklandı. Ama artık bunlar geride kaldı” dedi.
“Aynı oyun Musul’da sahneliyor”
Fırat Kalkanı Operasyonunun 54. Gününde Dabık’ın DAEŞ’ten temizlendiğini dile getiren Kaynak, bir başka oyunun ise Musul’da sahnelendiğini ifade etti. Kaynak sözlerini, şu ifadelerle tamamladı:
“Fırat Kalkanı Harekatının bugün 54. Günündeyiz. ‘Aman ha girmeyin. Dabık DAEŞ terör örgütünün merkezidir. Dergilerinin gazetelerinin adı Dabık’tır’ dedikleri yeri bizim ordumuz Fırat Kalkanı harekatı kapsamında bir günde DAEŞ çetesinden, o cani örgütten, o dinimizi istismar eden haşhaşi bir başka örgütten temizledi. Dabık, bizim ecdadımız olan büyük Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim’den yaklaşık 500 sene sonra tekrar bizim şerefli ordumuzun orada yaptığı operasyonla Özgür Suriye Ordusu’na, oranın yerel güçlerine teslim edildi. Şimdi Musul’da oyun oynanıyor. Başika’ya bizi davet eden, ‘Musul’u korumak için yerel güçleri eğit’ diyen Irak, şimdi diyor ki, ‘burada 65 tane ülke olabilir, burada Amerika olsun, İran olsun, Yeni Zellanda olsun Almanya olsun, Fransa olsun ama Türkiye olmasın’ diyor. Şimdi orada da başka bir oyun sergileniyor. Allah’ın izniyle, arkamızda bu millet, yanımızda bu millet, önümüzde bu millet oldukça Allah’ın yardımı da bizim üzerimizde olacaktır. Allah o vaat ettiği zaferi, bu millete bir daha bir daha yaşatacaktır.”
“İnsan odaklı hizmet üretiyoruz”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise insan odaklı hizmet ürettiklerini ve önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu söyledi. Belediye tarafından 14 yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Başkan Mahçiçek, “Ama şu bir gerçek ki, bu ülkenin insanları, hizmetlerin en güzeline layık olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi” dedi.
Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Geride kalan 2,5 yılda 59 bilgi ve kültür evi yapmışız. Bunların 37’sini hizmete sunmuşuz, 22 tanesini daha yapıyoruz. Merkez de 3 aile sağlığı merkezi yaptık, hizmete aldık. Şu an inşaatı devam eden 3 havuz projemiz var. Toplamda 5 milyon 400 bin metrekare parke yol yapmışız. Sadece Dönüklü mahallemizde 80 bin metrekare kilit parke yol yapmışız. Toplam 1 milyon 600 bin TL maliyetinde. Bakın bu okulu yapmışız, yurduyla beraber 2,5 milyon TL. Emin olun cumhuriyet tarihi boyunca 90 yılda bu kadar hizmet almamıştı bu insanlar. Ama bu insanlar 15 Temmuzda da gördük ki hizmetin en güzeline layık. Bu insanlar bu millet bu memleketin bekçisi. Kendi iradelerine gem vurmak isteyenlere engel çıkartmak isteyenlere 15 Temmuzda en güzel dersi vermiştir. Hepimiz şahit olduk, o anala kucaklarında çocuklarıyla meydanlardaydılar. Sabahlara kadar bizimle nöbet tuttular. Allah onlardan razı olsun, o hanım kardeşlerimizi var etsin.
604 tane toplu konut yapıp teslim etmişiz. 31 bin öğrencimize kitaplar devletten kırtasiyeler belediyemizden diyerek 31 bin öğrencimize çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtmışız. Yeni doğan bebeklerimize, ‘hoş geldin bebek’ diyerek, 2 bin 600 adet puset takımı dağıtmışız. Yani hem fiziki alanda hem de sosyal alanda yapılabilecekleri yapmaya gayret etmişiz. Ama bizim için en önemli olanı bu okullardı. Çünkü bunlar insan odaklı bir çalışmanın ürünü. Biz o zamandan bu yana gittiğimiz her yerde hep dedik ki ‘çocuklarımızı okutacağız. Kız erkek ayrımı yapmayacağız.’ Peki nasıl okutacağız. Geçen sene çocuklarımızın okuması için 39 bin kitap aldık. Bunları beşli setler haline getirip Kahramanmaraş’ın bütün okullarına dağıttık.
Merkez de 2 tane bilgi ve kültür evi yaptık. Milli eğitim müdürlüğümüzle protokolü yaptık. Oralarda da dar gelirli çocuklarımızı TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlayacağız. Böylelikle toplumumuz içerisinde gelir farklılıklarından doğan şartları ortadan kaldırmaya çalıştık. Bakın bu okulumuz bir milyon 200 bin TL civarında bir rakama mal oldu. Toplam da 2,5 milyon TL. Ama bu hizmetler buradaki çocuklarımıza helali hoş olsun inşallah. Öğrenci kapasitemiz 750 kişi. 120 öğrencimiz kayıt olmuş ve başlamışlar. Bu okulumuzun 10 adet dersliği, 2 adet laboratuvarı var. 1 adet çok amaçlı salonu ve bir adet sığınağı var. 24 saatte kamera kaydı altında. Bu yurdumuzun 84 kişilik kapasitesi var. Spor salonları, basketbol alanları yani bir okulda olması gereken ne varsa var. Bundan sonra bahane yok. ‘Bizim çocuklarımız okula gidemiyordu’ demeyeceğiz. Okul burada, yurt burada. Kız erkek ayrımı yok. Bütün çocuklarımızı okutacağız inşallah. Okutacağız ki onlar gelecekte bu ülkeyi yönetecekler inşallah. Biz buna inanıyoruz. Ben Mağralı’dan Fırıncı Topal Ali’nin torunu Hanefi Mahçiçek, belediye başkanı oluyorsam. Dönüklü’den Ahmet babanın oğlu da çok rahat milletvekili olacak inşallah.”
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 54. Dönem Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Mehmet İlker Çitil, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve diğer davetliler tarafından okulun açılışı gerçekleştirildi.
Açılışın ardından okulu gezen Başbakan Yardımcısı Kaynak, daha sonra Belediye Başkanı Mahçiçek’le birlikte vatandaşlara aşure ikram etti.