Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Kilis'te Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterildi, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep'teki sivillere yönelik saldırılarda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesi, Kahramanmaraş'ta yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Cuma namazı çıkışı Ulu Camii önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki dövizler ve sloganlarla Suriye rejimini ve müttefiklerini kınadı, şehitler için dua etti. Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Bülbül, yaptığı açıklamada, Halep'e 15 Kasım'dan beri rejim ve müttefikleri tarafından iki binden fazla hava saldırısı olduğunu, yedi binden fazla top atışı yapıldığını ve bu saldırılarda fırın ve hastane gibi yerlerin vurulduğunu söyledi.

Son saldırılar ile Halep'te 300 bin insanın temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale geldiğini belirten Bülbül, "Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Batının ve iş birlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyor. Ne yazık ki İslam alemi bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda." ifadesini kullandı.

Bülbül, Suriye'ye giden yardımların çoğunluğunun Türkiye'den gittiğini anımsattı.

Türkiye'den yardımlar yapıldığını ancak son aylarda giden yardımlarda ciddi oranda azalma olduğunu dile getiren Bülbül, "Bu sebeple burada sadece zalimleri lanetlemek, bu zulmü bütün dünyaya duyurmak için değil, aynı zamanda Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak için toplandık. Yardım elimizi uzatmazsak çok sayıda kardeşimiz açlıktan hayatını kaybedeceğini biliyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses vermek zorundayız." diye konuştu.

Basın açıklamasına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan ve Baro Başkanı Vahit Bağcı ile diğer ilgililer katıldı.