Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığında, 9 ilden gelen kamu kurum sorumluları ile özel sektör çalışanlarına iş güvenliği ve yangın önleme eğitimi verildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim seminerine Büyükşehir Belediye İtfaiyesi personellerinin yanı sıra Adana, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Kayseri, Gaziantep illeri ile Besni ve Gölbaşı ilçe itfaiye teşkilatı sorumluları da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, seminerde yaptığı sunumda, itfaiye teşkilatı olarak amaçlarının farkındalığı artırmak ve yangını önleme faaliyetleri ile eğitim seminerlerine ağırlık vermek olduğunu söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

İtifaiyeciliği tıptaki koruyucu hekimliğe benzeten Küçükönder şunları kaydetti:

"Nasıl ki hamile bir annenin yapılan tetkiklerinde doğacak çocukta olası bir rahatsızlık söz konusu ise buna karşı tedbir alıyorsa, biz de kamu kurum ve kuruluşlar ile fabrikalarda, işyerlerinde, yurtlarda, apartmanlarda verdiğimiz eğitimler ve tatbikatlarla olası bir yangın çıkışı önlemenin veya çıkan yangına kişilerin seyirci kalmayarak anında müdahale etmelerini sağlıyoruz.Böylece çoğu yangınlar daha büyümeden söndürülmekte ve can kaybı olmazken, maddi hasar da düşük boyutlarda olmaktadır."