Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlığını hissettirdiği günlerde olası bir olumsuz duruma karşı hazırlıklarını tamamladı. 

Kış aylarında kar yağışına karşı yolların kapanmaması için Afet ve Koordinasyon Merkezince (AKOM) alınan tedbirler doğrultusunda olaylara anında müdahale edilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Karayollarına ait iş makinelerinin hazır bekletildiği bildirildi.

AKOM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada:“Kahramanmaraş il genelinde olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı yolların kapanması veya ulaşımda güçlük çekilmesi ihtimaline karşı Afet Koordinasyon Merkezi olarak toplantılar yapıldı. Yapılan toplantılar neticesinde; Çukurhamam, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Ramada Otel, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Tavşantepe Akdo, Arslanbey Mesire Alanı, Tekerek Kavşağı (Akdo), Abdulhamithan Camii, Ağcalı Yolu, Eski Andırın Yolu, Doğukent ve Arsan Center’da ekipler konuşlandırıldı" denildi.

Öte yandan sürücülerin kış şartlarında daha dikkatli olması gerektiği dehatırlatılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde personel, araç ve iş makinelerimiz ile karla ve buzla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sürücülerimizin de güvenli bir trafik için doğru lastiği seçmeleri gerekiyor. Doğru lastik sizi yola ve hayata bağlar. Artı 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda doğru lastik kış lastiğidir” denilerek sürücülerin dikkatli olmaları istendi.