Aslen Bertiz Baydemirli köyünden yaşayan Eyüp Sultan Mahallesinde oturan İsmail Güney’i Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ve Engelliler Şube Müdürlüğü personelleri evinde ziyaret ederek sürpriz doğum günü yaptılar.

İsmail Güney 4 Eylül 2009 yılında lise 2’ye giderken kaza geçirmiş 2 kez ameliyat olmuş fakat kalıcı omurilik zedelenmesi sonucu yatağa bağımlı olup günlük yaşamında da akülü araç kullanmaktadır.

İsmail yaşama sevincini hiç kaybetmemiş sürekli bir uğraşı ve çaba içerisinde günlerini geçirmektedir. Facebook üzerinde bertiz/k.maraş/ grubunun temsilciliğini yapmaktadır. Grubun 50.000 civarında üyesi bulunmaktadır. 

İsmail aktif olarak yönetimini gerçekleştirmektedir. Kahramanmaraş’ı yöresel ve kültürel olarak, tanıtan ve anlatan etkinliklerde de bulunmaktadır. İsmail kitap okumayı sevdiğini tarihe de ayrı bir ilgisinin olduğunu belirterek ilerde yazmayı da düşündüğünü söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş’ın şairleri meşhur” ithamını yazı yazmayı düşündüğünü söyleyerek belirtmiş oldu. İsmail doğum gününde kendisini yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ileterek çok mutlu olduğunu ve kendisini çok değerli hissettiğini söyledi. İsmail duygularını şu şekilde ifade etti: 

“Beni bu günümde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Çok mutluyum. Kendimi çok değerli hissediyorum yapılan etkinliklerle kendimizi hiç yalnız hissetmiyoruz. Bizi dikkate aldığınız için bizim yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederim. Halk otobüslerindeki değişikliğe inanamamıştım hayal gibi gelmişti ama şimdi kolayca ulaşım sağlayıp istediğimiz yere gidebiliyoruz. Bunun için özellikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ederim. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı “Bizim görevimiz halka hizmet etmek, insanlığa hizmet etmek, dinimizin de yardımı öven bir din" diye konuştu. 

Devamında Sayın Kabakçı, “Hepimiz engelli olabiliriz. Yaş ilerledikçe gözümüz sonradan görmeyebilir bacaklarımız tutmayabilir, İnsan doğar, büyür, yaşar ve ölür. Her şey insana mahsustur. Allah yeter ki sıratı müstakimden ayırmasın" dedi.

Sağlık ve Sosyal İşlerDaire Başkanı Cevdet Kabakçı veEngelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam tarafından İsmail’e kitap ve çeşitli hediyeler armağan edildi ve ayrıca Sayın Cevdet Kabakçı İsmail’ekitap okuması için 'kitap göndereceğini' söyledi.