İnsan sağlığı açısından büyük öneme sahip bir besin kaynağı olan sütün tüketimini teşvik etmek amacıyla kutlanan 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından çocuklara süt dağıtımı yapılacak.
Sütün faydaları konusunda toplumu bilinçlendirmek ve tüketimi artırmak amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi, "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü"nde, 1991 yılından bu yana ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Moda, eğlence ve sanatın yanı sıra çeşitli kültürel ve sportif etkinliklerle bulundukları kentlerin buluşma noktaları olan Piazza AVM’ler, sosyal sorumluluğa verdikleri önemle, ziyaretçilerine alışverişten daha fazlasını sunuyor. Her özel gün ve haftaya yönelik etkinlikler düzenleyen Kahramanmaraş Piazza AVM’de, 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü gün boyu çocuklara süt dağıtımı gerçekleştirilecek.
İnsan sağlığı açısından vazgeçilmez bir besin olan süt, kemik gelişimi ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı kalsiyumun ana kaynağı. Süt; içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor.