Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı, arkeolojinin yeni bir uzmanlık alanı olan sualtı arkeolojisi alanında yetkin eleman yetiştirmek amacıyla Mersin’de sualtı navigasyonu ve sualtı arama kurtarma ve ilk yardım eğitimi gerçekleştirdi.

KSÜ Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Dumankaya başkanlığında, arkeoloji bölümünde okuyan öğrencilere yönelik dalış eğitimleri, 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde Mersin ili Taşucu ilçesi Akyarlar Koyu’nda gerçekleştirildi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Daha önce TSSF-CMAS 1 yıldız dalıcı brövesi almayı hak kazanan Arkeoloji Bölümü öğrencileri Atilla Başdemir, Mehmet Tahir Kan, Şeyma Yılmaz, Ümit Yıldırım, Ömer Faruk Avcı, Fatma Bulut, Hakan Tilki, Zehra Emlik, Mimar Sinan Sarıoğlan sualtı navigasyonu ve arama kurtarma ve ilk yardım eğitimi alırken ilk defa eğitime katılan Hakan Çakıcı, Suzan Bolat, Zeynep Bozoğlu, Ethem Karaca, Sefa Yıldız, Serdal Tüzün, Mehmet Doğan, Tugay Bikkan ise, TSSF-CMAS 1 yıldız dalıcı eğitimi ve sualtı navigasyonu ve ilk yardım eğitimi aldı.

Toplamda yapılan 100’e yakın dalış ile öğrenciler, profesyonel dalıcı olma yolunda önemli bir engeli aşıp uluslararası geçerliliğe sahip eğitimi başarıyla tamamlayarak bröve almayı hak kazandı.

Aynı zamanda Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu-Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF-CMAS) rehber eğitmeni olan Yrd. Doç. Dr. Oktay Dumankaya rehberliğinde düzenlenen etkinlikte eğitimler, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’na bağlı Akdeniz Sualtı ve Doğa Sporları Merkezi Dalış Eğitmeni Coşkun Bilgi ile birlikte verildi. Teorik eğitimler ile başlayan etkinlik, Akyarlar koyu ve çevre koylarda yapılan dalışlar ve koyların temizlenmesi ile son buldu.