Tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te de öğrenciler karnelerini aldı.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AFAD-UNİCEF Orta Okulu Geçici Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta 15 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere 300 bin öğrencinin karne aldığını söyledi.

İl genelinde birçok yerde karne alındığı ama Suriyeli öğrenciler yalnız hissetmesin diye programa katıldığını belirten Akkurt, şunları söyledi:

"Sizlerin burada yapmış olduğu çalışmalara gayretlere katkı sunmak adına arkadaşlarımla birlikte buradayım. Bundan sonradaki süreçte biliyorum ve umuyorum ki en kısa sürede sizlerde ülkenizdeki bu iç karışıkların son bulmasıyla birlikte arzu ettiğiniz hayat standartlarını kendi memleketinizde kendi ülkenizde yaşayabilirsiniz. İkinci dönemde de sizlerle daha farklı projeler, daha farklı çalışmalar yapmayı arzu ettiğimizi ifade ediyorum. burada bulunan bütün öğrenciler çocuklar bizim çocuklarımız, bizim öğrencilerimiz. Devletimizin sağlamış olduğu imkanlarla fırsatlarla bu eğitim süreçlerini daha üst noktalara getirmek için gayret edeceğiz."

İl genelinde 280 bin civarında Türk öğrencinin bulunduğuna işaret eden Akkurt, "15 bin civarında Suriyeli öğrencilerimiz var açık öğretimleri de dahil ettiğimizde yuvarlak rakam 300 bin öğrencimiz var. İki merkez var burada biri burası diğeri çadır kentteki merkezler onların dışındaki bütün öğrenciler de bizim kendi okullarımızda kendi öğrencilerimizle beraber eğitimlerine devam ediyorlar." diye konuştu.