Kahramanmaraş merkezli 18 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 18'i tutuklandı.
 
Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, 4 Kasım'da Kahramanmaraş, Adıyaman, Konya, Şanlıurfa, Malatya, Ordu, Iğdır, Ankara, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Antalya, Kayseri, Kütahya, İstanbul, Erzincan ve Bingöl'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlılardan emniyetteki işlemleri tamamlandı.
 
Aralarında örgütün sözde imamı, subay ve astsubayların da bulunduğu 18 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece ''terör örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgütsel faaliyetler kapsamında askeri okullara öğrenci yerleştirmek, çaldıkları askeri okul sınavlarına ait soruları örgüt üyelerine vermek'' suçlamasıyla tutuklandı.
 
Örgütün yapısını anlatarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 11 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Bazı şüphelilerin, örgüt mensubu askeri okul öğrencilerinin katalogdan eş seçerek evlenmelerini sağladıklarını, askeri okul sınavlarını kazananlardan yeni telefon ve hat almalarını istediklerini itiraf ettikleri belirtildi.
 
Örgütten ayrılmak isteyenlerin tehdit edildiği, göreve başlayanların ilk maaşının "himmet" olarak alındığını belirten bazı itirafçıların, "Askeri okullarda örgüt evine gitmeyenlere komutanlar tarafından eziyet yapılması, gözle namaz kılma metotları, sol görüşlü yazarların isimleri ve kitaplarının okutulması ile mülakatta hangi soruların sorulacağı ve mülakatta 'Cami hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna 'Garip bir yapı' cevabının verilmesinin istenildiği" şeklinde beyanda bulundukları öğrenildi.