Gelişen cerrahi teknikleriyle damardaki balonlaşmaların rahat tedavi edilebilir hale geldiğini ifade eden Akar, kalp damar cerrahisinde Türk hekimlerinin birer marka haline geldiklerini söyledi.

‘Kalp ve damar cerrahisinde hem sayı hem de kalite açısından ABD ve Almaya'dan sonra dünya üçüncüsüyüz’ diyen Akar,  “Kalp ve damar cerrahisinde sadece tedavi değil eğitim alanında da ilerideyiz. Azerbaycan, KKTC, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi birçok ülkeden kalp ve damar cerrahları eğitim için Türkiye'ye geliyor" ifadelerini kullandı.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Akar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ise eğitim merkezi olacağını söyledi.

Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'nin kalp ve damar hastalıklarının tedavisi için ciddi yatırımların öncüsü olduğunu aktaran Akar, bu konuda Kahramanmaraş'ın ileri bir üniversiteye sahip bulunduğunu kaydetti.
Akar, bu başarıların ardından, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini eğitim merkezi yapmak istediklerini ifade ederek, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden genç doktorları üniversiteye gönderip burada eğitim almalarını sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.