Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkan Vekili Kadir Gülkesen: “İstikbal Köklerdedir. İstikbal aslında göklerdedir ama aslen köklerimizdedir. Köklerden gelmez iseniz yıkılırsınız. Dolasıyla kökle bağlantıyı sağlayan ana unsun kitaptır” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kitap Fuarında KMTSO tarafından alınan 1000 kitap 20 okulun kütüphanesine dağıtıldı.

Bağlarbaşı İmam Hatip Okulunda düzenlenen kitap dağıtım töreninde konuşan KMTSO Başkan Vekili Kadir Gülkesen: “Biz bu kitap yardımıyla yemeğin malzemesine katkıda bulunuyoruz. Ama yemeği yapacak siz milli eğitim mensuplarısınız esas aşçı sizsiniz sizlerden beklentimizde yüksek ve güvenimiz tamdır ama ülkenin geleceği için sorumluluğunuzda çok büyüktür. Ülkemizin en büyük sermayesi genç nüfusumuzdur insan kaynağımızdır. Doğru ve milli eğitim politikalarıyla geleciğimizi garanti altına almalıyız, gelecekte hem nitelikli insan gücü hem bilgi stok düzeyi hem şirketlerin hem ülkenin rekabetçiliğini belirlemede daha da önemli hale gelecektir. Hem sanayi ve ticaret kesimi hem de bir vatandaş olarak sizden isteğimiz birey profilini tarif etme gerekirse imanlı, Ahlaklı seçtiği mesleğinde dünyada en iyi olmayı hedefleyen, en az iki yabancı dil bilen, en az bir spor dalında uğraşan, en az bir müzik aleti çalabilen toplumla uyumlu   saygılı bireyler yetiştirmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

KMTSO Başkan Vekili Gülkesen, “Ülkemizin geleceği emin ellerde olacak. Dünyanın milletimize, bize ihtiyacı var. ilimizde bu çapta bir kitap fuarını düzenlendiği için Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. Düzenlenen bu fuar şehrimizin geleceğine yapılmış en büyük yatırımlardan biridir. Biz fuardan bu kitapları alarak il milli eğitim müdürlüğümüzle okullara dağıtıyoruz. Kendilerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

Dünya’da yaşanan bu adaletsizliğin iyi eğitim almamış, köklerinde bilinç olmayanlar tarafından yapıldığına dikkat çeken Gülkesen şöyle konuştu:

“Bugün dünyada adaletin olmadığı güçlünün zayıfı ezdiği bir sistem hüküm sürmektedir. Bu düzenin değişmesi ve daha adil bir dünya için dünya mazlumlarının milletimizden çok büyük beklenti içindedirler. Tarihsel sorumluluklarımızda bizi buna mecbur kılmaktadır. Bu adaletsizliğe insani değerleri önemsemeyen sadece varlık ve daha fazla tüketimi teşvik eden sistemler yol açmaktadır. Bunun yerine insani değerleri adaleti ve birlikte kalkınmayı hedefleyen yeni bir sisteme ihtiyaç vardır. Doğru eğitim politikalarıyla bu amaca yönelik bireyler yetiştirip dünyaya örnek olup adaleti götürme misyonunun milletimizin üzerine yüklü bir misyon olduğunu düşünüyorum bunu da dünyada bizden başka yapacak  bir millet olmadığını görüyorum.”

Batı toplumunun ekonomisinin gelişmiş olduğunu ancak ekonomi ile bir yere kadar gidileceğini belirten Gülkesen, “Batı toplumları ekonomik olarak gelişmiş olabilir ama ekonomiyle ancak bir yere kadar gidilebilir. Esas olan ahlaki, insani ve inanç değerleri. Bugün Avrupa çöküşte olan bir bölge. En büyük eksiklik genç nüfusunun olmaması, herkesin çok bireysel işler yapması ve toplumsal inançlarını kaybetmeleri. Bizimde gelecekteki en büyük arzumuz, bu yetiştirdiğimiz insanlarımız ile bu coğrafyaya sonra dünyaya örnek olması. Gerçekten dünyadaki birçok ülke Türkiye’den çok büyük beklenti ve talep içerisinde.

Eğitim uzun solukludur. Sadece bir görev yapmıyorsunuz, insanlık adına büyük bir misyon üstlenmişsiniz. Bizim yaptığımız bu yardım yemeğin sadece tuzu. Siz bundan çok güzel yemekler çıkaracağınıza eminiz” ifadelerini kullandı.

‘Dinimiz oku diye emretti’

Başkanvekili Gülkesen, “Öyle bir dinimiz var ki, bize oku diye emretmiş. İnsan kaynağımızı etkin kullanmak durumundayız. Topraktan da, sudan da insan daha değerli. İnsan olmadan hiçbir şey olmuyor. Bu bağlamda, kitabın kıymetini iyi anlamak lazım. Kitap insanlara farklı düşünmesini öğretir, toplumların birikmiş kültürlerini, inanç yapılarını, geleneklerini ve ahlaki değerlerini kitap vasıtasıyla gelecek nesillere aktarılır. Bu açıdan bir milletin geçmiş ile bağlarını sağlam tutmak istiyorsak kitaba önem vermeliyiz” dedi.

‘İstikbal Köklerdedir’

‘İstikbal Köklerdedir’ diyen Başkanvekili Gülkesen, “Ben hep söylerim ‘İstikbal Köklerdedir’. İstikbal aslında göklerdedir ama aslen köklerimizdedir. Köklerden gelmez iseniz yıkılırsınız. Dolasıyla kökle bağlantıyı sağlayan ana unsun kitaptır.  Bir toprak parçası işgale uğradığında orda tapu kayıtları, arşivler ve kütüphaneler kurtarılmaya çalışılır. Çünkü orası toplumun beynidir. Beyni nesillere kitapla aktarabilirsiniz. Başka türlü olmaz. Kitap insanlara sorgulama kültürünü, farklı düşünmemizi öğretir bizlere toplumun ve diğer insanların akıllarından, tecrübelerinden ve gelecek öngörülerinden faydalanma imkanı sağlar. Toplumlar birikmiş kültürlerini, inanç yapılarını, geleneklerini ve ahlaki değerlerini kitaplar vasıtasıyla gelecek nesillere aktarırlar. Şunu iyi bilmek lazımdır aslında istikbal köklerdedir kökleriniz ne kadar sağlam ve derinde ise büyümeniz ve geleceğe yürümenizde o kadar sağlam olur. Köklerimizle bağlantıyı sağlayan en önemli unsur kitaptır. Gençlere tavsiyemi kitap okuma alışkanlıklarını en üst seviyeye çıkarmalılar. Okuma alışkanlıklarının artması sonrasında da kitapları ciddi birer kültür aracı olarak tutmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Geçekleştirilen kitap dağıtımında Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise şunları dile getirdi: “Eğitim uzun vadeli bir yatırım ve uzun vadeli bir süreçtir. Bugün iş adamı olan ağabeyleriniz sizin zamanınızda bu sıralarda otuyorlardı. Onlar, o sıraları geçerek, sorumluluk duygusu içerisinde vatanlarına milletlerine şehirlerine olan saygılarından sevgilerinden muhabbetlerinden ötürü, sizin gibi öğrencilerin yetişmesi için katkı sunuyorlar. Kendi helal paralarından helal kazançlarında sosyal bir sorumluluk duygusu içerisinde daha fazla insana ulaşmanın, daha fazla insana yardımcı olmanın hazzını duyaraktan kitap yardımı yapıyorlar. Yapılan yardım kitaplardan oluşuyor.”

Yapılan açıklamaların ardından 20 okul müdürüne kitaplar teslim edildi.