Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından başlatılan 81 ilde ‘Türkmenlere Ayni Yardım Kampanyası’ doğrultusunda Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığından büyük destek geldi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mesut Kaplan, geçtiğimiz hafta meydana gelen hain saldırılar dolayısıyla şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine baş sağlığı diledi.

Türkmen kardeşlerimize gönderilen yardımlar ile ilgili açıklama yapan Kaplan: " Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz beyefendinin emirleri doğrultusunda Türkmeneline yardım kampanyasının başladığı günden bu yana elimizden geleni Kahramanmaraş'ın dört bir yanında yapmaya çalıştık.

Herkes tarafından bilinen Ortadoğu coğrafyasında ve yanı başımızda bulunan Türkmeneli'nde kendi canlarını, namuslarını, mallarını ve en kıymetlileri olan vatanlarından kaçmayıp savunan Suriye Türkmenleri bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi haline gelmiştir. Vatan toprağının kutsaliyetine inanan ve can verip bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız tüm imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Sivil soydaşlarımızın üzerine bombalar yağmakta, yavrularımızın feryatları, analarımızın ağıtları arşı titretmektedir. Onlar savaşmakta ve bu kutsal vazifeyi yerine getirmektedirler bizlerde buradan Kahramanmaraş'ın Ülkü neferleri ve Ülkü Ocaklıları olarak gerekeni yaptık ve yapacağız insanlar haritada bu yerleri ararken biz bu noktalara yardım kampanyaları düzenliyor ve elimizden geleni yapmaya çalışıyorduk. Bugün buradan yiğitliğin ve kahramanlığın şehrinden Kahramanmaraş'tan 2 tır dolusu ayni yardım Türkmeneli'ne varmak üzere yola çıktı. Ülkücü Hareket, soydaşlarının çektiği sıkıntıları yüreğinin en derininde hissetmektedir. Burada bizlere düşen görev ise, yapmış olduğumuz yardımları yarın Türkmen soydaşlarımıza ulaştırmak ve bunun gururunu ve mutluluğunu yaşamaktır” ifadelerini kullandı.

Kaplan sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Görüyoruz ki çıkar odakları ve sözde medeniyet sahipleri bu zulme ve vahşe sessiz kalmakta yapılan hainliklere göz yummaktadır. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok sözünü yineliyor mücadelemizin son nefer, son nefes ve son damla kana kadar süreceğini belirtmek istiyorum. Yardım kampayamıza katkıda bulunan herkese  teşekkürü bir borç biliyor, hayırlarının kabul olmasını diliyorum."