Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) Tüp Bebek Merkezi’nin ilk bebekleri Asya ve Arya, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri, Alev ve Murat Boran çiftinin çift yumurta ikizleri Asya ve Arya, aile üyeleri ve Tüp Bebek Merkezi sorumlusu-Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran ile birlikte Rektör Deveci’yi ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Deveci, minik konuklarıyla ilgilenerek anne, baba ve doktorlarından sağlık durumları ve gelişimlerine ilişkin bilgi aldı. Ziyaretin kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini belirten Rektör Deveci, “Tüp Bebek Merkezi’nin proje çalışmaları yapılırken Tıp Fakültesi Dekanıydım, o gün elimizden geldiği kadar projeye destek olduk. Bugün Tüp Bebek Merkezimizin ilk bebeklerini görmek de Rektörlük dönemimize nasip oldu. Allah, Asya ve Arya’nın bahtını açık etsin. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür nasip etsin” diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

Rektör Deveci, “Hem şehrimizi, hem üniversitemizi gururlandıran bu güzel sonuca imza atan, emeği geçen bütün ekibi kutluyorum.” dedi.

Alev ve Murat Boran çifti, 8 yıllık umut dolu bekleyişin ardından iki güzel evlada sahip olmalarına vesile olan başta Rektör Deveci ve Tüp Bebek Merkezi çalışanları olmak üzere tüm KSÜ ailesine teşekkür etti.

Ziyarette hazır bulunan Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Hakan Kıran ise merkezde yürütülen çalışmalara ilişkin Rektör Deveci’ye bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Hasta sayısı ve buna bağlı olarak doğum sayısının arttığını ifade eden Kıran, çevre illerden merkeze büyük ilgi olduğunu söyledi. Hasta sayısının artmasıyla talebi karşılamak üzere kadroyu da güçlendirdiklerini belirten Kıran, merkezde tüp bebek tedavisinin yanı sıra aşılama yöntemiyle de başarılı gebelikler elde ettiklerinin ve Kahramanmaraş’ta rahim filmi çekilebilen tek kamu hastanesi olduklarının altını çizdi.
Rektör Deveci, ziyaretin anısına Asya ve Arya’ya çeşitli hediyeler verdi.