Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde depolanan çöplerden 25 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür çöplüğünde biriken metan gazından elektrik üretmek amacıyla elektrik santrali kurulan Katı Atık Depolama Alanı'na 600 tona yakın çöp taşındığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak proje ile kentin 400 tona yakın çöpünün elektriğe dönüştürülerek kenti aydınlatacağı belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeye yer verdi: "Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızda, çöpü en ince ayrıntısına kadar değerlendiren, aynı zamanda atmosfer ve çevreyi koruyan projeler uygulanıyor. Arkadaşlarımız, çöpün miktarını, niteliğini ve diğer tüm koşulları dikkate alarak yeni projeler geliştiriyorlar. Metan gazından elektrik üretimini yapacağımız tesis 3 aşamada inşa edilecek. Tesisimizin ilk etabı olan metan gazından enerji üretimi inşallah Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacak. 2017 Haziran ayında bitirilmesi planlanan entegre tesis ile bu alanda Türkiye'nin önde gelen tesislerinden birini Kahramanmaraş'ımıza kazandırmış olacağız."