Kahramanmaraş İl Müftülüğü, KSÜ İlahiyat Fakültesi ile Büyükşehir belediyesince Kutlu doğum haftası kapsamında tasavvuf musikisi konseri düzenlendi.

Program İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğunca icra edildi. Programda birbirinden güzel tasavvuf müziği eserleri seslendiren topluluk, izleyenlerinbüyük beğenisini kazandı. KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Ahmet Görüzoğlu konseri başarılı yönetimiyle izleyenlerden büyük alkış aldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen tasavvuf müziği konserine AK Parti MDK Üyesi Av. Metin Doğan, KSÜ rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Adalet Komisyonu Başkanı Timuçin Dedeoğlu, İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, KYK İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Akademisyenler, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KSÜ’de Uzman Mehmet Yılmaz’ın başarılı sunumuyla, Halkın yoğun ilgi gösterdiği program KSÜ İlahiyat Fakültesi öğretim Görevlisi Abdüssamed Söylerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan selamlama konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde Gazi olan öğrencileri Şakir Yeşilay’ın aralarında bulunduğunu belirterek; “ 15 Temmuzda bu millet salalarla, ezanlarla, tekbirlerle sokağa çıkıp vatanın birliği ve bütünlüğü için fedakârca bir gayrette bulunmuşlarsa, bu günde aynı şekilde öğrencilerimiz, hocalarımız, müftülük camiamız,  aynı duygu ve düşünceyle yine hem Peygamber (S.A.V)’i anmak hem de aynı ruhu diri tutmak, canlandırmak sizlerle paylaşmak için buradayız.”dedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasında tasavvuf musikisinin önemine değindi. Müftü Sürgeç musikinin, Kâinatta her şeyin kendisine göre ses çıkardığı, suyun şırıldadığı, kuşun öttüğü, koyunun melediği, telin inlediği ve göğün gürlediği bir âlemde, perde perde nispet helezonlarıyla mutlak hakikat arayıcılığının ismi olduğunu söyledi. İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasında; “Biliyor musunuz bizler bu coğrafyanın rengini kokusunu yitirdik. Her şeye haram dedik, bidat dedik. Allahü Teâlâ’nın fıtratımıza yerleştirdiği o musiki yani kâinatın sesi, haram adı bidat adı altında bu sefer coğrafyamızın rengini yitirdik, duygumuz gitti ruhumuz gitti. Diğer taraftan musiki adı altında sanatı bir taraf atarak musikiyi sulandıranlarda işin diğer bir tarafı, ifrat ve tefrit. Bu ikisinin ortasını bulamak mecburiyetindeyiz, yok sayamayız ve yeniden bu genç kuşaklara ulaştırmak zorundayız.”şeklinde konuştu.

İl Müftülüğü Ve İlahiyat öğrencilerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından verilen konser de birbirinden güzel tasavvuf müziği eserleri ile Sala ve Ezan ve Mevlitten kısa bir bölüm de seslendirildi. Programda, KSÜ öğretim görevlisi Ahmet Görüzoğlunun yaylı tambur taksimi eşliğinde “Bana seni gerek” ilahisinin sözleri sunucu KSÜ’de Uzman Mehmet Yılmaz’ın sesinden dinletisi büyük beğeni topladı, yönetmen Ahmet Görüzoğlu ve Koro dakikalarca ayakta alkışlandı.

Program sonunda Protokol üyeleri tarafından Yönetmen ve koraya karanfil takdiminde bulunuldu.