Berat Kandili nedeniyle Kahramanmaraş İl Müftülüğünce  kentteki Suriyeli sığınmacılara yönelik bir etkinlik yapıldı. İşitme engelli Suriyeli öğrencilerin işaret diliyle ilahilere olan katkıları geceye damgasını vurdu, seyircilerin büyük takdirini ve alkışını aldı.
 
Kahramanmaraş Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Müftü Mustafa Sinanoğlu, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Şube Müdürleri, Suriyeli Yetkililer ile çadırkent ve kette yaşayan Suriyeli sığınmacılar katıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI

Etkinlik, Suriyeli hafız Uday Habbum’un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda, Mevlevi ve Tiyatro gösterileri, Şiir, Türkçe ve Arapça ilahiler, seslendirildi. Suriyelilerin oluşturduğu Gaziantep Tasavvuf Musikisi korosu birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle programa renk kattı.

Programda Suriyeli yetkililer Onikişubat kaymakamı Mustafa Çek ile İl Müftüsü Celal Sürgeçe “Maşallah, Sübhanallah” yazılı tablo hediye etti.

Programın sunumunu Suriyeliler Koordinatörü Vaiz Bayazıt Kanat yaptı. Başarılı sunumuyla salonu coşturan Kanat, katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.
Suriyeli Çocukların ilahi seslendirdiği etkinlikte konuşan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal topluluğa önce Arapça hitap etti sonra Türkçe konuştu.

İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasında Suriyelileri önemsediklerinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Suriyeli misafirlerin bir sonraki Berat Kandili'nin kendi ülkelerinde barış, huzur ve selamet içerisinde kutlamalarını temenni ediyoruz. Rabbim bu gece idrak ettiğimiz Berat Kandili hürmetine şu coğrafyaya rahmetini, merhametin, mağfiretini indirsin inzal buyursun. Nasıl ki, Hz. İbrahim Aleyhisselam için tutuşturulan, Nemrut’un ateşini söndürdüyse, küresel Nemrutlar tarafından tutuşturulan şu coğrafyadaki ateşi de söndürsün inşallah. Ve İbrahimlere serin ve selamet kılsın. Küresel fesat şebekeleri tarafından İslam coğrafyasında tutuşturulan fitne ve fesat ateşini de söndürsün. Biz sizi önemsiyoruz. Çünkü sizler bize misafir ve emanetsiniz. Çünkü sizler Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in bize vasiyetisiniz” ifadelerini kullandı.

Program renkli görüntülerle son bulurken Onikişubat Belediyesi tarafından ise Suriyelilere ikramda bulunuldu.