Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ) darbe kalkışmasında şehit olan demokrasi şehitleri için yardım kampanyasını duyan Kahramanmaraşlı iki çocuk, kendi elleriyle yaptıkları boncuktan bileklik ve kolyeleri satarak kampanyaya destek oluyor.
Onikişubat İlçesi Haydarbey Mahallesinde ikamet eden Sude Tuğrul (10) ile Rumeysa Hacer Zıvkara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi şehitleri için başlattığı yardım kampanyasına kendi elleriyle yaptıkları bileklik ve kolyeleri satarak destek oluyor.
Kampanyaya sonuna kadar destek olacaklarını ifade eden Sude Tuğrul, “Biz bileklik, kolye ve küpe yapıp satıcağız. Bunun da parasını da demokrasi şehitlerimiz için bankaya yatıracağız. Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da ölen şehitlerimiz için bir kampanya yaptı. Bizde bunu duyar duymaz, bunları yapmaya başladık” dedi.
Rumeysa Hacer Zıvkara ise, “Daha önce evde sıkılmayalım diye yapıyorduk. Sude’nin aklına böyle bir fikir geldi. Yardım kampanyasını televizyondan öğrendik. Yardım reklamını izledik. Bizde böyle bir yola başladık” diye konuştu.