Dünyaca ünlü markaların kumaş tedarikçisi Şirikçioğlu Mensucat, kapasite artışına giderek, aylık 4,5 milyon metre olan denim üretimini, yılsonuna kadar 7 milyon metreye çıkarmayı hedefliyor.
Şirikçioğlu Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, geçtiğimiz yıl yeni bir yapılanmaya giderek, iplik, polyester ve Kayseri’deki denim fabrikasını ana şirketten ayırıp, 4 ayrı firma haline getirdiklerini belirtti. Bu yapılanmayı analiz kabiliyetini arttırmak için gerçekleştirdiklerini ifade eden Şirikçi, “Kazanıyor muyuz, kazanmıyor muyuz? Nerelerde yanlış yapıyoruz? Bunları daha iyi analiz edebilmek için bu firmaları ayırdık” dedi.
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 322. sırada yer aldıklarını belirten Şirikçi, “Yeni yapılanmadan dolayı bu yıl Şirikçioğlu Mensucat için bir rahatlama yılı oldu. Önümüzdeki yılın ise toparlanma yılı olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl, ayırdığımız 3 şirketten en az 2’sinin de ikinci 500 listesinde yer alacağına kesin gözüyle bakıyoruz. İlk firmamız da yaptığımız yeni yatırımlarla ilk 500’ün içerisinde üst sıralara çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
İplik üretiminde tam kapasite ile çalıştıklarını kaydeden Şirikçi, şunları söyledi:
“Dünyadaki en son teknoloji kompakt tesisini getirdik. Bunun devreye girmesiyle birlikte günlük iplik üretimimiz 300 ton civarına çıktı. Çok ciddi bir rakam. Bununla Türkiye’de sayılı tedarikçi firmalar arasındayız. Tabi yatırımlarımız devam ediyor.”
Atıf Şirikçi, ipliğin yanı sıra denim üretiminde de kapasite artırımına gittiklerinin altını çizerek, “Şu an aylık 4,5 milyon metre denim kumaşı üretiyoruz. Ama bunu yıl sonunda yeni makinelerimizin faaliyete geçmesiyle birlikte 7 milyon metreye çıkaracağız” dedi.
Yeni tesislerin yeni istihdam anlamına geldiğine işaret eden Şirikçi, şu anda Şirikçioğlu bünyesinde 3 bin kişinin istihdam edildiğini, yıl sonuna kadar yeni yatırımlarla 500 kişiye daha istihdam alanı açılacağını kaydetti.