15 yıl Eyüp sabrı gibi bir sabırla Göksun yolunu bekledik. Şükür büyük kısmı açıldı, şimdi de kalan kısmı bitsin diye bekliyoruz. Bitecek inşallah. Bitince güzel olacak.

Yıllarca batı çevre yolunu bekledik. Madalyalı Kavşak ile Kılavuzlu Köprüsü arası tamamlanıncaya kadar o yolda kaç kaza oldu, kaç canımız gitti. Unuttuk tabi.

Üngüt’ün oraya yapılan alt geçidi de az beklemedik hani. Arada bir kepçenin biri çalışıyor gibi görüntü verdi. Önündeki toprağı bir o yana itti bir bu yana. Sanki acemi askerlere boş kalmasınlar eğitimi veriyor mübarek. Akşam giderken sabah aldığından pek bir farkı yoktu. O çalışmaya rağmen bitti şükür.

Ha, öncesinde Üniversitenin oraya yapılan alt geçit var. Onun hikayesi daha uzundu. Şimdi yazsam sayfalar sürer, kimse okumaz.

Ağcalı Rampasından inince Kayseri Yoluna yapılan alt geçidin hikayesi de öyle masallar gibi uzuuuun sürdü. Oradaki esnaf perişan oldu. Evine gitmek için o yolu kullanmak zorunda kalanlar evine ancak gece yarısı ulaşabildi. Hadi, Kayseri yolunu kullanmayalım diyenler Orman Dairesinin oradan indiler bu defa da yollar tıkandı. İki şerite park eden araçlar yüzünden vatandaş illallah dedi.

Anlatacak daha çok şey var da…

Biz hal kavşağını soralım.

Başlayalı neredeyse bir yıla yaklaştı ancak çalışma yok. Kış geldi, yağmurlar başlıyor ve bu kavşağın kıştan önce bitme ihtimali ne yazık ki kalmadı.

Kış döneminde bilindiği gibi memurun iş çıkışı, esnafın dükkanını kapatması ve okulların tatil olması hep aynı saatlere denk geliyor.

Sabahları ve akşamları bu yolu kullanmak isteyenler büyük eziyet çekecekler.

Hal kavşağı ile ilgili yüzlerce mesaj alıyoruz. Vatandaş perişan. Vatandaş şikayetçi.

Özellikle Ağcalı hayal fiyaskosundan sonra Hal Kavşağı da vatandaş ta hâl bırakmadı.

Şimdi Karayolları’ndan bir açıklama bekliyoruz.

Hal Kavşağı ne zaman tamamlanacak?

Cevap lütfen…