Kahramanmaraş'ta daha çok "sarı bina" olarak bilinen, sosyal medyada "dünyanın en saçma binası" olarak lanse edilen Özel İdare iş Merkezi nihayet yıkılıyor. 

Havalanına uçak indiremeyen, Narlı Havaalanını yaptıramayan, Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesine henüz kazma vurduramayan, yeni bir stadyum için bir arpa boyu yol alamayan, Kuzey Çevre yolunu yarım bırakan, Güney çevre yolu projesisini sümen altı eden, Hal Kavşağını iki yılda güç bela bitiren, Arsan Kavşağı inşaatının zulmü altında inim inim inleyen Kahramanmaraş'ta vatandaş Özel İdare İş Merkezi binasının yıkılacağı haberiyle adeta bayram ediyor (!)

Bu müthiş başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Sırf biz öyle diyoruz diye, dünyanın en saçma binası olarak kabul edilen kocaman bir binayı yerle bir edeceğiz yakın zamanda.

Dünyanın en saçma binası mı orasını bilmem ama, 99 depreminden önce yapılan Kahramanmaraş'ın en sağlam hatta belki tek sağlam binasıdır sarı bina.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör sosyal medyadan yaptığı paylaşımda aynen şu ifadeleri kullanıyor:

"Yıkım yükleniyor ‘Dünyanın en saçma binası’ yerini dünyanın en güzel meydan projesine bırakıyor."

Peki gerçekten öyle mi?

Daha önce paylaşılan proje görsellerinin Eski Orta Hal yerine yapılan ucube Kültür Park'tan pek farkı yoktu.

Bu şehirde vurduğunuz her kazmanın altından ucube bir eser çıkıyor ortaya.

Gerçekten dünyanın en güzel meydan projesi mi olacak bilmiyorum ama, dünyanın en pahalı meydan projesi olacağı kesin.

Şimdi soruyorum:

Özel İdare iş Merkezi bugünkü fiyatlarla kaç liraya mal olmuştur?

Yıkmak için ne kadar para harcayacaksınız? (Başkan Güngör açıklamasında yıkmak için para harcamayacaklarını aksine üste para alacaklarını söyledi. Ancak nihayetinde yıkmak için devletimiz para harcayacak)

Yıktıktan sonra arsasının bedeli kaç liradır?

Tüm bu soruların cevabını buldunuz ve yıkmanın, yıktıktan sonra yerine meydan yapmanın fayda/maliyet açısından daha ekonomik olduğuna mı karar verdiniz?

Peki tüm bu soruların cevabını kamuoyuyla paylaşmaya hazır mısınız?

Neyse.

Kahramanmaraşlının zaferini küçümsemeyelim.

Baktık Kahramanmaraş'a yeni bir şeyler yaptıramıyoruz, bari bir şeyleri yıktıralım dedik, anlaşılan.

Özel İdare İş Merkezini yıkmak için ilk kazmayı bu binaya "dünyanın en saçma binası" yakıştırmasını ilk kim yaptıysa o vursun.

Bence fazlasıyla hak ediyor.

Hadi kolay gelsin.