Kahramanmaraş'ta neredeyse başlayan hiç bir çalışma vaktinde tamamlanamıyor. Madalyalı Kavşak ile Üngüt arasındaki çevre yolu yıllarca sürmüş, sırf bu yüzden meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Kahramanmaraş'ta yapılan Üngüt Kavşağı, Madalyalı Kavşak ve Hal Kavşağı da çok uzun sürmüş ve vatandaşları perişan etmişti. Özellikle Hal Kavşağı ancak iki yılda açılabilmiş ve vatandaş perişan olmuştu.

Hal Kavşağı'ndan sonra yapımına başlanan Arsan Kavşağı da milleti perişan etmeye devam ediyor. Kaplumbağa hızıyla devam eden çalışmalarda 18 ay geride kaldı ancak halen bitirilemedi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde uzun kuyrukların oluştuğu kavşakta vatandaş canından bezmiş durumda.

SİVAS VE AFYON 5 AYDA TAMAMLADI

Kahramanmaraş'ta bir alt geçit ortalama 2 yılda ancak tamamlanırken başka illerden arka arkaya alt geçitlerin açıldığı haberleri geliyor. Sivas'ta Sivas Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Alt Geçiti 5 aylık bir sürenin asonunda hizmete açılmıştı.

Sivas'tan sonra bir açılış haberini de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek verdi. Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mehmet Zeybek sosyal medyadan yaptığı açıklamada Karayolları Alt Geçidinin 5 ayda tamamlandığını ve 6 Aralık Pazartesi günü trafiğe açılacağını duyurdu.

BAŞKA İLLERDE DE ALT GEÇİTLER KISA SÜREDE TAMAMLANIYOR

Haber46'nın yaptığı araştırmaya göre Kahramanmaraş'ta iki yılda yani 730 günde ancak biten kavşaklar başka illerde çok daha kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılıyor. Örneğin bir köprülü kavşak Gaziantep'te 70, Ankara'da 80, Mersin'de 87, Denizli'de ise 100 günde tamamlanabiliyor.