Kahramanmaraş’ta uzunca bir süre uygulanan  70 KM hız sınırı artık değişiyor. Aksu köprüsünden Necip Fazıl Şehir Hastenesine, Kayseri yolundan Hasancıklı istikametine kadar  olan tüm çevre yollarında hız sınırı 82 KM yükseltildi. Kararın 1 Şubat itibarı ile geçerli olacağı da öğrenilirken, 82 KM hız sınırına sadece otomobillerin çıkacağı bildirildi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Uluşım Daire Başkanlığı Ulaşım Kordinasyon Merkezi’nden (UKOME) alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş’ta 2016 yılından bu yana uygulanan karar 2019 yılı 1 Şubat tarihinde 82 KM’ye çıktı. Hız limiti 82 KM’ye çıkan araç cinsinin sadece otomobil olduğu öğrenilirken panelvan, minibüs, kamyonet, otobüs ve motosiklet cinsi araçlar için hız limitleri ise 70 KM olarak kalacağı  belirtildi.
ŞEHİR MERKEZİ DEĞİŞMEDİ
Öte yandan şehir merkezinde uygulanan yeşil ışık dalğa hızının aynı kaldığı kararın sadece çevre yollarında alındığı bilgisine ulaşıldı. UKOME’nin karar ve sayı nosu ile hız limiti değişikliğini önümüzdeki günlerde paylaşacağı belirtildi.
Haber: Mustafa Kılınç