Kahramanmaraşlı vatandaşlar, hayat pahalılığının her geçen gün ağırlaştığı bu dönemde bir de su faturaları ile boğuşmak zorunda bırakılıyor. Kahramanmaraş Büyükiehir Belediyesi yılın sadece ilk 4 ayında suya yüzde 50 zam yaptı. Her ay gelen zamlı faturalar vatandaşı çileden çıkarırken tepkiler de çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Bir vatandaşın yılın ilk 4 yında gelen faturaları paylaştığı fotoğraf olay oldu. aynı şahsa ait Ocak faturasında 1. kademede suyun tonu 3,15, Şubat ayında 3,58, Mart ayında 4,50 ve Nisan ayında 4,72 tL olarak faturalara yansıdı.

Geçtiğimiz ay Özel Halk Otobüsü şoförlerine verdiği destekle ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a akıl veren Kahramanmaraş Büyükiehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kendi yönettiği kentte suya sadece 4 ayda yüzde 50 zam yaparak korkunç bir icraata imza atmış oldu.

Sosyal medyada su faturalarını paylaşan çok sayıda vatandaş ise "Ekrem İmamoğlu'nu, Mansur Yavaş'ı bırakın, Kahramanmaraş'a bakın. Kendi cazibesiyle şehre gelen su bu kadar pahalı olur mu? Kahramanmaraş suyun en bol olduğu şehir ama suyu çok pahalı içiyoruz. Bu zamlara bir an önce dur denilmeli ve zamlar geri alınmalı" dediler.

İŞTE BİR KULLANICIYA AİT YILIN İLK 4 AYINA AİT FATURALAR