Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son bir hafta içinde yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 5 kişi, sokak üzerinde silah taşırken 5 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 4 kişi yakalandı. Toplamda 4 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet MP5 görünümlü kurusıkı tüfek, 5 adet kurusıkı silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Park ve bahçelerde yapılan denetimlerde 4 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi.
Park ve bahçelerde yapılan denetimlerde ise, 4 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Bu bıçaklara el konularak, şahıslara emre aykırı davranıştan işlem yapıldı. Silahla yakalanan 14 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Ateşli silahlarla vatandaşlarımızın huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edilecek” denildi.