AK Parti Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom görevinden istifa ettiğini açıkladı.
AK Parti Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom,yaptığı açıklamada, “Siyaset hayatımızda Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmaktan 15 sene onur duyduk. Belediye Başkanımız Zeki Çaylı ile parti ve dava müşterekti olmak bu dünyada ve hesaplar aleminde şerefimizdir, haysiyetimizdir. Sebebi şahsımız olacak hiçbir sıkıntılı durumu ve bizim ismimizden pirim kazanacak hiçbir sebebi dostlarımıza asla reva görmedik. Edebimiz ve saygımız nefsi muhasebemizin fersah fersah üzerindedir. Zira siyasi terbiyemizin kaynağı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yol bizimdir, dava bizimdir, makam sahipleri kim olursa olsun kabulümüz ve parti bizimdir. Dolayısıyla bu anlamdaki dava mensubiyetim bana helaldir, yol ve dava arkadaşlarıma helaldir. Zira ben bu sadakatime asla ihanet etmedim, etmeyeceğim. Bu taassubum saklı ve daim kalmak şartı ile,AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.
Tom, yayınladığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan’ a inanan memleket sevdalısı bir avuç deli yürektik diyerek, “ AK Parti’deki nüfus kaydımızla çok genç insanlardık. “Kefenim her daim refakatimdedir” diyen samimi adama, adam gibi adama inandık. Yenice’yi emanetimize önce Kurucu İçe Yönetim Kurulu üyeliği ve daha sonra İlçe Başkanı sıfatıyla verdiler, “emanetiniz namusumuzdur” dedik ve şerefle kabul ettik. Teşkilatlar kurduk. Reisin her bir kelamını önce anladık ve sonra da himayemize anlattık. Siyaseti ahlaklı bir meşguliyet olarak bildik, siyaset yapma keyfiyetini millet ve memleket menfaatinin üzerinde tutmayan her eleştiriye saygı duyduk, istifade ettik. Memleket ve millet nice şeytani belalarla boğuşurken kararlı duruşumuzu hiç bozmadık. Çok gayret ettik ve çalışarak çoğaldık. İdareciliği bir tarz ve tasarruf işi olarak bildik, hizmetlerimize devam ettik. Samimiyetimizin bekası için dualar ettik ve hizmetlerin devamı için dualar aldık. Memleket ve millet olarak pek çok yerel ve genel seçimde dostlarımızla omuz omuza aynı heyecanı yaşadık, paylaştık. Genelde pek çok milletvekilimiz oldu, hizmeti ve samimiyeti nezdimizde tescilli olanları daima hatırladık, değilse hatıralarda tozlu raflara kaldırdık. Allah’ın verdiği en büyük nimetlerden birisi de unutmaktır dedik ve unuttuk. Her durumda saygımızı ve izanımızı muhafaza ettik. Yerelde yorulduk, yenilendik ama yine de aynı gökyüzüne baktık, aynı yağmurda ıslandık. Ayrılmadık, dağılmadık. Reise olan sevgimizi, sadakatimizi hiç eksiltmedik.
Siyaset hayatımızda Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmaktan 15 sene onur duyduk. Belediye Başkanımız Zeki Çaylı ile parti ve dava müşterekti olmak bu dünyada ve hesaplar aleminde şerefimizdir, haysiyetimizdir. Sebebi şahsımız olacak hiçbir sıkıntılı durumu ve bizim ismimizden pirim kazanacak hiçbir sebebi dostlarımıza asla reva görmedik. Edebimiz ve saygımız nefsi muhasebemizin fersah fersah üzerindedir. Zira siyasi terbiyemizin kaynağı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yol bizimdir, dava bizimdir, makam sahipleri kim olursa olsun kabulümüz ve parti bizimdir. Dolayısıyla bu anlamdaki dava mensubiyetim bana helaldir, yol ve dava arkadaşlarıma helaldir. Zira ben bu sadakatime asla ihanet etmedim, etmeyeceğim. Bu taassubum saklı ve daim kalmak şartı ile, AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.
Söz söyleme liyakati siyasi ve şahsi kimliğinden menkul zevatın Yenice’nin şerefli Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı insanlarının samimiyetini sorgulama kabiliyetini men ederek, bu büyük ailenin her bir ferdinden helallik istiyor, “yüreği ve vicdanı kirli insanlar istisna” herkese olan ve olacak haklarımızı helal ediyoruz.
İşte bizim bildiğimiz ve inandığımız Recep Tayyip Erdoğan duruşu budur” ifadesine yer verdi.
Öte yandan İl Yönetim Kurulu üyesi Aycan Telli’nin de yönetimdeki görevinden istifa ettiği öğrenildi.