Merkezi Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde yer alan Avrupa Türk Girişimciler Birliği ( ATGB ) ilk meyvelerini vermeye başladı. Birlik bünyesinde 2 şirket kurulma kararı alındı.
Gelsenkirchen’de gerçekleştirilen toplantıya, ATGB Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Ören, Yönetim Kurulu Üyeleri; İlhan Bükrücü, Erol Yukarıbaş, Osman Ülkü, Durmuş Karaaslan, Erdal Köktürk, Necati Duman ve Sahra Şahin katıldı.
PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR
Kısa bir süre önce kurulan ATGB, Avrupa genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile Türk kökenli iş adamlar tarafından büyük ilgi görüyor. ATGB, kuruluş amacına uygun olarak yaptığı çalışmaları ve projeleri bir bir hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda birlik bünyesinde inşaat malzemeleri ve pazarlama alanında iki şirketin kurulmasına karar verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan ATGB Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş, ATGB’nin Avrupa genelinde teşkilatlandığını ve Gelsenkirchen merkezli bir yönetim binasının da hizmete gireceğini söyledi.
YENİ İŞ İMKANI
Uslubaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“ ATGB, kuruluş toplantısında da belirttiğimiz gibi tabela birliği veya derneği değildir! ATGB, Avrupa’da çeşitli alanlarda hizmet veren Türk iş adamlarına ciddi katkılar sağlamak için kurulmuştur. Birliğimiz Avrupa genelinde her geçen gün büyümeye devam ediyor. Orhan Buyurman başkanlığında, alanında tecrübeli yönetim kurulu kadromuz ve kendisini ATGB Ailesinde gören iş adamlarımız ile ciddi bir lobi haline gelmeye başladık. Gerek, hukuki gerekse diğer konularda birlik olarak birliğe üye iş adamlarımıza destek sağlıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı ile birlik bünyesinde inşaat malzemeleri ve pazarlama alanında iki şirketin kurulmasını kararlaştırdık. Birliğimizin yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan bazı iş adamlarımız bu şirketleri kuracaklar. Bu şirketlerin kısa zamanda faaliyete geçmesiyle birlikte, gençlerimize yeni iş imkanı ve Alman ekonomisine de katkı sağlamış olacağız. Bu iki alanda başlamak üzere bu iş sektörlerinde eğitimi veya tecrübesi olan gençlerimiz ATGB’ye başvurabilir. ATGB olarak önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz Workshoplar ile iş adamlarımıza önemli katkı sağlamayı planlıyoruz. ATGB, proje üreten bir birlik olarak iş adamlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Bu anlamda Avrupa genelinde hizmet veren iş adamlarımızı ATGB’ye üye olmaya davet ediyoruz"
ATGB, Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesinde teşkilatlanmasını tamamladı.