Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından Dünya Miras Kenti Safranbolu’ya gönderilen Avrupa Büyük Ödülü Tanıtım Sergisi programı Muallimler Birliği binasında gerçekleşti.
Muallimler Birliği binasında gerçekleştirilen Avrupa Büyük Ödülü Tanıtım Sergisi açılışında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 2011 yılında yola çıkılan Avrupa Ödülleri yolunda 3. aşamaya geçtiklerini kaydederek, “2011 yılında Belediye olarak başvurduğumuz Avrupa Konseyi tarafından Safranbolu’ya Avrupa Şeref Diploması verildi. Bunun 40’a yakın kriteri var idi ve bizler bunları gerçekleştirdiğimizi ve bu ödüle layık olduğumuza dair çalışmalarımızı gönderdik ve bu ödülü aldık. Ardından 2013 yılında Avrupa Şeref Bayrağına başvurumuzu gerçekleştirdik ve bu ödülü de hak ederek aldık. Bu yıl ise yine başvura yaparak Avrupa Ödüllerini 3.’sü olan Avrupa Plaketini aldık. Bu başvurumuzda da Safranbolu’da belediye hizmetleri ve yaşam standardı ve şehrin dokusu Avrupa Standartlarının üzerindedir dedik ve Türkiye’de bundan önce sadece 4 şehrin aldığı Şeref Plaketi artık Safranbolu’nun” dedi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise zor bir süreci hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “Bizler ne yapmamız gerektiğini bildiğimiz sürece bu kötü günleri de hep birlikte aşmayı biliriz. İnşallah bu kötü olaylar bir an evvel son bulacaktır. Kimse de ülkemizin güzel günlere yürümesine engel olamayacaktır. Bu vesile ile Belediye Başkanımızı, Belediyemizi Safranbolu’nun tanıtımına vermiş oldukları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. Serginin ve alınmış olan Şeref Plaketinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Başkan Aksoy, Karabük Eski İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş ‘Avrupa Sergisi’nin açılış kurdelesini birlikte kesti.