Karabük’te gün boyunca ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Beslenme konusunda eğitim verildi.
Halk Sağlığı, Milli Olimpiyat Komitesi ve Milli Eğitim işbirliğinde gerçekleştiren ve 3 gün sürecek olan projenin açılışı Kültür Merkezinde düzenlenen törenle start aldı.
Programa, Safranbolu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Murat Bulacak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Halk Sağlı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabükspor Asbaşkanı Hakan Yılmaz ile bazı daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, “Gençler bizim geleceğimiz. Geleceğimizin sağlıklı, zeki ve başarılı bireyler olması için öncelikle sağlıklı bir bedene ve vücuda ihtiyacı var. Gençlerimizin, bilgisayar başında, cep telefonları ile hayatlarını heba etmelerini istemiyoruz. Öğrencilerimizin hareketli bir yaşamın içersinde kitapları ile yoğrulmuş zengin bir ilim haznesine kavuşmuş başarılı gençler olmasını istiyoruz” dedi.
Tiryaki ayrıca, Türkiye’den bireylerin yüzde 71,9’unun düzenli fiziksel aktivite yapmadığını da kaydederek, “ 6-11 yaş grubu çocuklarımızın bile yüzde 58.4’ü düzenli olarak egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda tv,bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma gibi gerekçelerle hareketsiz geçirilen ortalama süre 6 saattir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerekmektedir. Bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak okullarda, sosyal yaşam merkezlerinde eğitimlerimiz sürmektedir” ifadesinde bulundu.
Konuşmaların ardından katkısı olanlara plaket verildikten sonra ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine yönelik "Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Beslenme” konusunda interaktif eğitim verildi.