Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) Kulübü Başkanı Ahmet Demir Karabük Öğretmenevinde gerçekleştirilen “Haftaya Başlangıç” toplantısında Vali Kemal Çeber ve beraberindeki heyete KARDOFF’un çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

KARDOFF Kulübü Başkanı Ahmet Demir,1996 yılında 4x4 araç sevenleri hobi amaçlı bir araya getirerek kendi başkanlığında kurulan Karabük-Safranbolu Doğa ve Otomobil Sporları Arama Kurtarma Kulübü Derneği ile kurulduğu andan itibaren kenttin tanıtımı anlamında önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demir, “Kulübümüze şu anki kayıtlı üye sayısı 70’dir. Kulübümüzün kendine ait telsiz muhabere sistemi mevcuttur. Derneğimizin amaçlarından birisi off-road alanında yarışmacı yetiştirmek ancak bizler arama-kurtarma başta olmak üzere doğa bilincinin oluşmasında da önemli roller üstleniyoruz. Bizler doğaya çıktığımızda ne fiziki ne de gürültü anlamında arkamızda çöp bırakmayız, sadece doğayı izler ve onu dinleriz. KARDOFF katkılarıyla Off-Road Türkiye Şampiyonası 7. ayak yarışları Karabük’te yapıldı. Bu etkinlikle ile etkinlik puanımız arttı ve 2018 yılı içerisinde Türkiye Kupasının üç ayağı ilimizde yapılacak. 2019 yılı için ilimizde Ralli Şampiyonası gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun yanında arama-kurtarma faaliyetlerinde tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kendi araçlarımızla UMKE, AFAD ve güvenlik güçlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, onlarla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. 2017 yılı içerisinde 17 olaya müdahalede bulunduk. Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında da yaban hayvanlarının yemesi için kış boyu 15 günde veya hava şartlarına göre haftada bir doğaya yiyecek bırakıyoruz.” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Devletle her zaman birlikte çalışmasının oldukça önemli olduğunu ifade eden Vali Kemal Çeber “KARDOFF bizim bu anlamda en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi. Arkadaşlarımızın en önemli avantajları bu bölgeyi oldukça iyi tanımaları ve bize bu anlamda önemli yollar gösteriyorlar. Ayrıca gerçekleştirdikleri sportif faaliyetler ile ilimizin tanıtımında önemli roller üstleniyorlar hatta geçen sene gerçekleşen yarışmalara bende katıldım ve çok büyük keyif aldım. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.