Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlediği, Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit tarafından verilen Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı yoğun katılımla gerçekleşti.
KADEM Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansına, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, KADEM İl Başkanı Hatice Bilici, KADEM Üyeleri ve çok sayıda bayan katıldı.
KADEM İl Başkanı Hatice Bilici tarafından yapılan açılış konuşmasında Kadın ve Demokrasi Derneği olarak misyonlarının,kadının sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda bilinçlendirmek ayrıca kadını kadının aile içi ve sosyal yönlerinin belirlenmesi adına kadın hakları ve fırsat eşitliği alanında toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit, ‘Liderlik ve Etkin Yöneticilik’ seminerinde yaptığı konuşmada, bir kadın olarak siyasete nasıl atıldığını yaşadığı bazı olayları örnekler vererek katılımcılara bilgiler verirken bakan olma sürecini ve AK Parti’nin ilk kadın bakanlığı dönemine, kadının iş dünyasındaki yerine, sorunlarına ve başarılarına, alımlarda kadın ayrımcılığı konusunda yaptıkları çalışmalara değindi ve kadına uygulanan şiddete dikkati çekti.
Akşit, “Şiddet, sadece fiziksel değildir. Vurmak, kırmak dövmek değildir. Psikolojik, ekonomik şiddet. Bütün bunlar şiddetin türlerini oluşturuyor ve işin en kötü yanı şiddet öğrenilen bir şey oldu. Şiddet gösteren, yaşanan bir ailede yetişen çocuk da iki gün sonra şiddet gösteren bir ferde dönüşebiliyor. Bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın birçok ülkesinin halen çözemediği, aşamadığı bir sorun olmaya devam ediyor. Basın, şiddet olaylarını çok seviyor. Kim kimi dövmüş, kim kimin kafasını kırmış. Bir görüntü veriyor, kadını yerde sürüklüyor, ’az sonra.’ Bende oturup bekliyorum’ ne gösterecek diye. ’Bir yumruk atıyor gözü morarıyor, ’az sonra.’ Özendirici olmamalı. Bundan haz duyanlar var. ’Ya bak adam karısını kafasına vurdu televizyona da çıktı’ diyor. ’Demek ki ben yaparsam bende çıkarım’ diyor. Bizde olayı bu tür anlayan bir kitle de var. Bunlar tabii normal insanlar değiller. Hasta ruhlu insanlar. Basının bu derece değer vermesi haber olarak, özendirici oluyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.
Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KADEM Karabük Temsilcisi Hatice Bilici Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit’e, günün anısına plaket ve eli işi hediyeler takdim etti.