Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Karabük’te ebediyete uğurlanışının 78’nci yılında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.
Atatürk’ü anma törenleri ilk olarak Yenişehir Atatürk Anıtı’na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin konulmasıyla başladı.
Çelenklerin konulmasının ardından tüm Yurtta olduğu gibi Karabük’te, siren sesi ile birlikte Türkiye’nin kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu.
Atatürk Anıtında düzenlenen törene Vali Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törenlere daha sonra Gençlik merkezinde devam edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program Atatürk’ün askeri yönünün anlatılması ve şiirler, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle devam etti.
Törende ayrıca 10 Kasım ile ilgili yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.