İŞKUR Karabük İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 6 ay süreyle Karabük merkez ve ilçelerinde çalıştırılacak 750 kişilik geçici işçi kadrosuna 4 bin kişi başvurdu. Başvuru yapanların arasından 750 kişinin belirlenmesine yönelik Noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

İŞKUR tarafından her yıl belli dönemlerde yapılan Toplum Yararına Programlar kapsamında, Karabük ve ilçelerinde farklı kurum ve kuruluşlarla yapılan protokoller kapsamında 750 kişinin 6 aylık istihdamına yönelik noter kuraları Belediye Nikah Salonu ve Konferans salonunda çekildi.

Kura çekilişi öncesi katılımcılara bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Toplum Yararına Program kapsamında alınacak 750 kişi için yaklaşık 4 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Programın İl Özel İdaresi,Orman İşletme Müdürlükleri,Müftülükler, merkez ve İlçe Belediyelerine yönelik olduğunu belirten Güven, programdan yönetmelik gereği kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar öncelikli yararlanacağını belirtti.

İl Müdürü Güven, başvuru şartlarını taşıyanlardan noter çekilişi ile çalışmaya hak kazananların 15 Mart’tan itibaren 6 ay bu programdan yararlandırılacağını da kaydetti.

Konuşmaların ardından 4 bin kişi arasından 750 kişi noter huzurunda ekilen kura ile belirlendi.