Karabük’te 2 yıldır görev yapan Orhan Alimoğlu, İçişleri Bakanlığı Valiler kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanırken, yerine ise İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Aktaş getirildi.
İçişleri Bakanlığının Valiler Kararnamesi kapsamında 22 vali merkeze alınıp, 24 yeni valinin atandığı ve 26 ilde de değişiklik yapıldığı belirtildi. 2 yıldır Karabük’te görev yapan Orhan Alimoğlu Merkez Valiliğine, İçişleri Bakanlığı İdari Ve Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Aktaş ise Karabük Valiliğine atandı.
MEHMET AKTAŞ KİMDİR ?
1968 yılında Elazığ İlinde doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya’da Kaymakam Adayı olarak, Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere’de dil ve İngiliz Yönetim sistemi ile ilgili eğitim aldı. Aksaray - Gülağaç, Malatya - Kuluncak, Muş - Hasköy, Düzce - Cumayeri, Rize - Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. 2010 - 2014 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Şubat 2014 kararnamesi ile İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.