Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yunus Emre Enstitüsü’nün ‘Türkçe Yaz Okulu’ programı kapsamında 12 farklı ülkeden gelen 18 kültür elçisi öğrenciyi ağırlıyor.
Türkiye’ye Türkçe Yaz Okulu programı ile gelen 46 ülkeden 540 uluslararası öğrenci 20 farklı üniversitede Türkçe’yi yerinde öğrenirken Karabük Üniversitesi’de Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan protokole bağlı olarak KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nde Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Fas, İran, Kazakistan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sudan ve Ürdün olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen 18 öğrenciye Türkçe öğretiyor.
Kültür elçisi öğrenciler Karabük Üniversitesi’nde, Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, halı saha oyunları, yemek yapma ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştirirken hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 25 Ağustos’ta tamamlanacak programın sonunda İstanbul’da bir araya gelerek, 27 Ağustos’ta ülkelerine dönecekler.
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okutman Yılmaz Bacaklı söz konusu programla sadece Türkçeyi öğretmekle kalmayıp kültüre dair pek çok şeyin anlatılacağını bunu da üniversitelerin TÖMER ve Türkoloji Bölümlerinde yapılacağını ifade etti.
Karabük Üniversitesi’nin misafiri 18 öğrenci TÖMER Müdürü Yrd. Dç. Mustafa Kundakçı, TÖMER Müdür Yardımcısı Okt. Yılmaz Bacaklı ve eğitmenler ile birlikte yapılan derslerin ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a ziyaret gerçekleştirdi.