Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Edebiyat Fakültesi tarafından Pedagojik Formasyon Eğitimi Materyal Tasarımı sergisi açıldı. Kütüphane’nin de bulunduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının giriş katında açılan sergide ’Öğretim Teknolojileri ve Materyalleri Tasarımı" dersi kapsamında hazırlanan çalışmalar yer aldı.

Pedagojik Formasyon Eğitimi 2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı Materyal Tasarımı Sergisi’nde; İlahiyat, Coğrafya, Matematik, Sanat Tarihi, Müzik, Resim, Türk Dili ve Edebiyatı, Beden Eğitimi, Çocuk Gelişimi ve Sağlık Hizmetleri bölümlerinde formasyon eğitimi alan öğrencilerin, okullarda kullanılmak üzere tasarladıkları birbirinden farklı materyaller beğeni topladı.

Serginin açılışına Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sami Ağaoğlu, Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhayat Çelebi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin “Buluş yaparak mucitler ortaya çıkıyor, bu sergide de güzel eserler ortaya çıktı. En önemlisi bir şeyi yapıyorken özen gösteriyorsanız kıymetli olur. Sanatkar ruhu ile bir şeyi yapıyorsak o işte başarı elde ederek şaheser elde ederiz. Herkes kendi alanında bir tasarım yaptı ve böyle bir sergi ortaya çıkmış oldu” dedi.

Serginin açılmasının ardından tasarlanan her bir eser, eser sahibi öğrenciler tarafından sergiyi gezen konuklara anlatıldı.