Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirerek, ileriye dönük çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi Başhekimi ve Genel Müdürü Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu, gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi, ardından da ileriye dönük yapacakları çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.
Açıklamalarına 15 Temmuz Darbe Girişimini kınayarak başlayan Özel MEDİKAR Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu, MEDİKAR Hastanesinde insana olan duyarlılığın her geçen gün arttığını ifade ederek, “Hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Halkla buluşma, halka açılma çalışmalarımız da devam ediyor. 2016 yılı itibariyle kadromuz büyümeye başladı. Yeni bir Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah branşlı Almanya İhtisaslı Doçent Doktorumuzu, hastanemizin bünyesine kazandırdık. En kritik ve en önemli alanlardan biri olan Estetik ve Kozmetik Limitetimizi ve Sağlık Turizmini ayağımıza taşıyacak hekim olması açısından oldukça önemli. Bunun yanı sıra 4’üncü dâhiliyecimiz ve 3’üncü kardiyoloğumuz geldi ve dün itibariyle görevimize başladı. Yeni gelen kardiyologumuz bir çok alanda uzman. Yeni bir nükleer tıp uzmanı ile dün görüşme yaptım göreve başlayacak. Nükleer tıp anlamında Batı Karadeniz ve Karabük’te sadece kalbe yönelik tetkikler yapılıyordu, bundan sonra troid ve troid hastalıkları teşhisi ve tedavisi, lenf damarları tedavisi ve teşhisi, memenin tedavisi ve teşhisi anlamında da farklı bir hekim grubunu yine MEDİKAR bünyesinde Karabük ve Batı Karadeniz’e kazandırdık.
Çocuk Cerrahisi branşını da hastanemize dâhil ettik, bizim bünyemizde yoktu çünkü. Artık bir çocuk cerrahımızda göreve başlayacak ve Karabük’e ciddi bir hizmet verecek. Çocuk Cerrahisi hekiminin üzerinden de hastanemize 7 yataklı Çocuk Yoğun Bakım ünitesi açacağız. Genelde ‘Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Erişkin Yoğun Bakım’ diye ayrılır ama bunların arasında da ‘Çocuk Yoğun Bakım’ diye bir grup daha yer alıyor. Bu bölgede Çocuk Yoğun Bakımı yoktu ve İnşallah bu ünitemizi de bu bölgeye yakın zamanda kazandıracağız. Aynı zamanda yeni üniteler açıyoruz ve açmaya da devam edeceğiz. Yeni tıbbı cihazlar aldık ve mevcut olan tıbbi cihazlarımızı da güncelledik. Hastanemizde dağınık bir hastaları yoran şekilde kan alma şekli vardı. Yeni bir merkezi kan alma birimi açtık. İnşallah önümüzdeki ay estetik ve kozmotoloji birimini açacağız. Hastanemizin içerisinde ciddi bir spor alanı ve spa alanı bulunmakta. Estetik ve kozmotoloji merkezi, spor merkezi ve fizik tedavi merkezinin birleşiminden oluşan bir sağlıklı yaşam merkezini inşallah en kısa zamanda MEDİKAR bünyesine kazandıracağız. Buraya gelen insanlarımız, sporuyla saunasıyla, fin hamamıyla, arkasından hemen fito terapisiyle, maniple terapisiyle, ozon terapisiyle, hemen arkasından detoksuyla, estetik ve kozmotolojisiyle baştan aşağıya sağlıklı bir yaşam hizmeti alıp çıkabileceklerdir. Geldiğimden beri uygulamaya çalıştığım bir proje vardı. Acil artık çift poliklinik ve çift hekim oldu. Bu şu avantajı getirdi, trafik kazası, akut yaralanmalar olan erişkin hastalarla, çocuk hastalar, kadın doğum hastaları birbirinin sırasını bekliyor ve bir karmaşa yaşanıyordu. Bu beni çok rahatsız ediyordu. Bundan sonra kadın doğum ve çocuk acilimiz bir hekim tarafından, erişkin acilimiz de bir hekim tarafından yürütülüyor. Bu da hasta bakım kalitesini ve konforunu arttırdı. Göz bölümümüze çok kıymetli bir hekimin talebinden dolayı şuan en son teknoloji göz cihazı yatırımını yaptık. Bölgede sadece 1 cihaz hariç, Miyopi ve Hipermetropi tedavi edecek lazer cihazı hariç en son teknoloji cihazlarımızı hastanemize kazandırdık. Bunların dışında, bugün görüşeceğim tomografi ile anjiyo yapabilecek, üç dakikada tüm vücudu tarayabilecek bir tomografiyi bölgeye kazandırmaya çalışıyoruz. Anestezi veya entübasyon altında MR çekmemiz gereken hastalarımız var. Yaşı küçük çocuklar MR’da durmuyor. Ama onlarında bir beyin MR’ını çekmek zorunda kalıyoruz. Yoğun bakım hastaları MR’a girmek zorunda kalıyor, MR uyumlu anestezi cihazı ve monitörünü bölgeye kazandırıp, anestezi altında MR çektireceğiz. Bu da bölgede yoktur” dedi.
“Karabük’ün tanıtım eksikliği var”
Karabük’ün tanıtım eksikliği olduğuna dikkat çeken Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Boyacıoğlu, “Halkla kaynaşma, sosyal sorumluluk projemiz devam ediyor. Bilhassa Sivil Toplum Kuruluşlarının tıbbi desteklerini elimizden geldiğince yapıyoruz. Yalnızca sağlık alanında değil, bunun dışında talep ettikleri desteklerde de beraber olmaya çalışıyoruz. Kurum anlaşmalarımız yine aynı şekilde devam ediyor. Genel anlam itibariyle Arap Ülkeleri Doğu Karadeniz ve Trakya bölgelerindeler. Bu yüzden arada bir boşluk var. Sinop ile Gebze arasında kalan yerde bir boşluk var. Ürdünlü bir iş adamı ‘Karabük’ün tanıtım videosunu Youtube’da aramama rağmen bir türlü bulamadım, bu şehri bize nasıl tanıtacaksınız?’ diye sordu. Bu soru benim canımı çok acıttı ve tanıtım eksikliği olduğunu fark ettim. Sadece sağlık turizminin bölgeye ve Karabük’e katkısını MEDİKAR ve Sağlık Kuruluşlarının ve bunlarla ilişkili para kazanacağı anlamında düşünülmüyor. İnsanlar burada Safir Evleri, Villalar onları soruyorlar. Burada ciddi bir emlak satışı olur. Dolayısıyla bu konuyu ben daha fazla genişleteceğim. MÜSİAD ile görüştük, siyasi irade ile de görüşeceğiz, Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımızla da görüşmelerimiz gerekiyor. Ülkenin bu mevcut halinden çıktıktan sonra Karabük Merkezli Batı Karadeniz’in bu işi ciddiye alması lazım. Pasta çok büyük, 25 milyar dolarlık pastayı İstanbul - Ankara - İzmir - Antalya - Samsun’la başladı. Bu bölgelere gidiyor bu pasta. Bu pastadan pay almanın yolu MEDİKAR ile başladı. Bir farkındalık oluşturduk. Burada da öncü olmaya çalıştık. İnşallah sonumuzda iyi olur diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.