Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, “ Hollanda’nın diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan çirkin, seviyesiz ve antidemokratik tutumunu şiddetle kınıyorum” dedi.

Başkan Tuncay Özcan, Türkiye’nin uzun zamandır ortaya koyduğu ve büyük bir kararlılıkla takip ettiği 2023 hedefleri Avrupa’daki ekonomik devlerini üzdüğünü söyledi.

Avrupa’da Türk siyasetçilere karşı ortaya konulan uygulamanın kabul edilir bir tarafı olmadığını belirten Özcan, “Türkiye’nin büyüyen ve bölgesel güç haline gelmeye başlayan ekonomisi, Almanya ve Hollanda’yı diplomatik krizler oluşturacak, uluslararası teamülleri ve evrensel değerleri ayaklar altına alacak ölçüde tedirgin etmiştir. Bilhassa yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin kutlu ve durdurulamaz yolculuğunu pekiştirecek olması Avrupa’nın zihninde bir kaos etkisi oluşturdu. Yüzyıllar sonra yeniden, “Türkler geliyor” algısının boydan boya Avrupa’yı kaplamaya başlaması, Türkiye’nin attığı adımların doğruluğunu göstermesi açısından oldukça mühimdir. Türkiye olarak Almanya, Hollanda ve sıradaki diğer ülkelerin yaptıkları ve yapacakları diplomatik teamüllere aykırı söz ve eylemlere misliyle karşılık vermenin yanı sıra, ekonomik ve milli gücümüzü zirveye taşımaya devam ederek onlara bir daha unutamayacakları, hafızalarından asla silemeyecekleri okkalı bir cevap vermek mecburiyetindeyiz. Bunu da üreterek, ürettiklerimizle güçlenerek ve dünya markaları yaratarak yerine getirmeliyiz. Ben bu vesileyle Almanya ve Hollanda’nın ortaçağ zihniyetini andırır gayri diplomatik davranışlarını Karabük Ticaret ve Sanayi Odası adına kınadığımı belirtir, bu şanlı yürüyüşte Türkiye’mizin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurmaktan gurur duyarım” dedi.