Safranbolu Belediyesi tarafından her yıl başkanlık makamında gerçekleştirilen bayramlaşma töreni Ramazan Bayramı’nın ilk günü gerçekleştirildi.
Safranbolu Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ev sahipliği yaparken, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programa Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kaya’da törene katıldı.
Bayramlaşma merasiminde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, katılımcıların Ramazan Bayramını tebrik ederek, belediyecilik çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek Safranbolulu vatandaşlar ile dolu dolu bir ramazan yaşadıklarını söyledi.
Aksoy, “Çarşının trafik yükünü hafifletmek için Göztepe’den mezarlık altına kadar bir Viyadük Köprü projemizi hazırlıyoruz. İnşallah Ankara’nın da desteği ile bu projeyi kısa zamanda hayata geçireceğiz. Yeni Belediye Binası ile ilgili projemiz hazır. Hali hazırda bulunana Karayollarının olduğu mevkie Belediye Binamızı yapacağız. Mevcut bina yine sosyal faaliyetlerimizi için kullanılacak, yeni binada ise Kaymakamlık ve Belediyenin bir arada olduğu Kamu Hizmet Külliyesini hizmete geçireceğiz. Geçtiğimiz günlerde Belediyemize yeni hizmet araçları alarak halkımızın hizmetine sunduk. Değerli dostlar, şunu övünerek söyleyebilirim: Belediyeler açısından bakıldığında araç gereç açısından en güçlü belediye Safranbolu Belediyesidir. İnşallah bu araç gereçlerle Safranbolu’muzu layık olduğu yere hızlıca taşımaya devam ediyoruz. Bu vesile ile ben sizlere bayramlaşmamıza katıldığınız için teşekkür ediyor, Cenabı Allah’tan birliğimizi beraberliğimizi bozmasında diye dua ediyorum.” dedi.
Ayrıca Başkan Aksoy belediyeye bağlı olarak çalışmalarını sürürden Hayır Çarşısının düzenlediği kampanya kapsamında Bayır Bucak Türkmenlerine 2 TIR dolusu yardım malzemesinin yola çıktığını ifade etti.
Safranbolu’nun diğer şehirlerden farklı bir şehir olduğunu kaydeden Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “ Burada yol yapabilirsiniz, imar çalışmaları ama bizi biz yapan değerler sadece yol, imar değil, köprülerden başka yerlerden de bulabilirsiniz. Ama o tarihi binaların içerisinde binlerce yıllık bir birikimimiz var, geleneğimiz var. Evlatlarımızı yetiştirirken sadece okullar yollar yaparak geçiştirmemiz mümkün değildir. Bizim çok kadim bir yapımız var. Adalete, hoşgörüye dayanarak binlerce yılda inşa edilmiş bu kültürü gelecek kuşaklara da aktarmak istiyoruz. Yani değerli dostlar bizim binlerce yıllık bir birikimimiz, geleneğimiz, göreneğimiz var. Çocuklarımızı yetiştirirken o gelenek, görenek çerçevesinde yetiştirmek istemiyor muyuz? Değerli Belediye Başkanımızın somut çalışmalarını hepimiz görüyoruz. Diyor ki Safranbolu’da bir metre kare asfaltlanmamış yol bırakmayacağız. Bu azimle de çalışıyor. Projelerinden bahsediyor tebrik ediyor tebrik ediyoruz. Ama en önemlisi de kültürümüzü ayakta tutacak eğitim faaliyetlerine vermiş olduğu önemdir” dedi.
“Bu ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”
AK Parti Karabük Milletvekili Uysal, paraya mala mülke ihtiyaçlarının olmadığını ve ülkede para sıkıntısının olmadığını belirterek, “Bu ülkede tek bir şeye ihtiyacımız var. O da birlik ve beraberlik. Eğer biz bu kardeşliğimizi tesis edecek olursak, ülkedeki farklılıkları bir zenginlik olarak görecek olursak. Bizi hiç kimse dize getiremeyecektir. Burada da en önemli görev sizlere düşüyor. Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyor sizleri Allah’a emanet ediyorum.”diye konuştu.
Konuşmaların ardından Milletvekili Uysal, Başkan Aksoy ve AK Parti İlçe Başkanı Kaya vatandaşların Bayramlarını tebrik ettiler.