Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın, Karabük’e ikinci bir üniversite fikri olan Safranbolu Sanat Üniversitesi için somut çalışmalara başlandı.
‘Sanat Üniversitesi’ fikrinin öncüsü Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın makamında gerçekleşen üniversitenin kurulması konusundaki istişare toplantısına Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı ve işadamı Şefik Dizdar, Kardemir Karabükspor Yöneticisi ve Safranbolu Belediyesi meclis üyesi Mehmet Ali Özer, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Ahmet Soykök ile BRTV Genel Müdürü Zafer Acar katıldı.
Toplantıda, Safranbolu Sanat Üniversitesi’nin kurulması konusunda yol haritası belirlenirken üniversitenin kuruluşu aşamasında Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediye Başkanlığı, Safranbolu TSO Başkanlığı, Esnaf Odası ile Şoförler Odası Başkanlıkları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı’nın yer alacağı bir ekip kurulması konusunda görüş birliğine varıldı. Safranbolu Sanat Üniversitesi’nin kampüs yerleşkesi, imar planı ve ulaşımı gibi konularının görüşüldüğü toplantıda siyasilerin de desteğiyle Üniversitenin kurulması konusunda gerekli resmi temasların yapılması hususu yapılacaklar noktasında ilk adım olarak belirlendi.
Havaalanı konusu da ele alındı
Toplantıda ayrıca işadamı Şefik Dizdar, Karabük’e yapılması planlanan havaalanı konusunu da gündeme getirerek, Safranbolu’nun kültürü ve turizmi açısından havaalanının ne denli önem kazandığına dikkat çekerek Karabük’e yapılacak havaalanının başta sanayi sektörüne ve teknolojik gelişmelere de öncü olacağını kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük’e kesinlikle havaalanı yapılması gerektiğini belirterek, "Özellikle 50 Bin’in üzerinde öğrencisi, bin 500’ün üzerinde de çalışanı olan bir üniversite için önemlilik arz etmektedir. Demir çelik fabrikası KARDEMİR, futbol takımı Karabükspor ve kültür mirası Safranbolu için de havaalanının olması şart. Benim açıklamalarımda hep Üniversitenin böyle bir havaalanını yapmasının imkansız olduğu yönündedir. Ne var ki, biz karşıymış gibi gösterildik. Havaalanı konusunda kurulacak bir konsorsiyumda şahsım ve üniversitem adına yer almaya hazırız. Üniversite bu işin sahibi olmasın, Safranbolu Sanat Üniversitesi için nasıl sizler bir araya geldiyseniz Karabük’te de bir bütün olarak, şehir olarak bu havaalanını yapabiliriz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, yapılacak yeni bir girişim için daha önce havaalanı konusunda hazırlanan dosya ve yapılan çalışmaları da paylaşabileceğini söyledi.