Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, darbe teşebbüsünün gerçekleştiği ilk günden buyana milli iradeye sahip çıkmak için sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetine devam ediyor.
TSK içerisinde yuvalanmış bir grubun ve FETÖ/PDY terör örgütü mensubunun kalkıştığı darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Tüm ülke genelinde millet kararlı bir şekilde milli iradeye sahip çıkmak için meydanları boş bırakmıyor. Demokrasi nöbetleri Karaman’da da aynı kararlılıkla devam ediyor. Bu nöbetlerin devam etmesindeki en büyük rolü ise Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan üstlenmiş durumda. Darbe teşebbüsünün gerçekleştiği ilk andan itibaren milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara inen Başkan Çalışkan, aynı zamanda belediyenin tüm imkanlarını da seferber etmiş durumda.
Demokrasi nöbetinde milletle omuz omuza veren Başkan Çalışkan yaptığı açıklama da, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden ve içimizde yuvalanan hainler, kalleş bir teşebbüste bulunmuşlardır. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile indiğimiz meydanları on üç gündür boşaltmıyoruz. Başkomutanımızın ikinci bir talimatına kadar da genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla çocuğuyla, hiçbir siyasi ideoloji gözetmeksizin, tek nefes, tek yürek bir şekilde bu meydanlarda milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de ve Karaman’da vatanına ve milli iradesine sahip çıkan milletimize yürekten şükranlarımı sunuyorum. Hainler, tarihi büyük zaferlerle dolu olan bu aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine asla zarar veremeyecekler. Her karış toprağı atalarımızın kanları ile kazanılmış bu cennet vatan, üç buçuk haine teslim edilecek kadar ucuz değildir. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha milletimize geçmiş olsun diyorum. Hainlerin kalleşçe saldırılarından dolayı şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İyi bilinsin ki bu bayrak gökten asla inmez, bu ezan minarelerden asla dinmez” dedi.