Hollanda Karamanlılar Federasyonu Yönetimi, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.
Hollanda Karamanlılar Federasyonu Başkanı Mustafa Duyar başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Yardımcısı Hasan Güzel ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.
Başkan Mustafa Duyar konuşmasında, yönetim kurulu üyelerini tanıtarak Hollanda Karamanlılar Federasyonu’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karaman’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Duyar, son yıllarda gerçekleştirilen gurur verici projeler ve yatırımlarla Karaman’ın her geçen gün modern şehircilik anlamında İç Anadolu ve Türkiye’nin hızla yükselen kentlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Başkan Duyar ayrıca, Karaman’ı tanıtmak ve işadamlarıyla beraber yapılabilecek yatırımlarla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Karaman hepimizin ortak paydası. Buraya katkı sağlamak isteyen, bir taş koymak isteyen herkesin yanındayız. Hükümetimizin, Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin desteğiyle, Karaman’ın gelişmesi için büyük projelerin yürütüldüğü kamu yatırımları ve belediyemizin çalışmaları dört bir koldan devam ediyor. Bununla birlikte Karaman’ın tanıtımı için de birçok projeyi hayata geçirdik. Uluslararası fuarlara katılıp ilimizde bir Turizm Çalıştayı düzenledik. TURSAB öncülüğünde yurdun dört bir tarafından turizm şirketlerinin katıldığı bu buluşmada, Karaman’ı uluslararası tur güzergahına dahil etmek için karar alındı. Bunun dışında il dışından gelen misafirlerin Karaman’ı her yönüyle tanıması için tarihi taş binada Turizm Tanıtım ve Bilgi Merkezi’ni açtık. Karaman her geçen gün kendini yenilemeye ve büyümeye devam edecek” dedi.