Karaman’ın Ayrancı ilçesinde üç gün boyunca devam eden İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası oynanan final maçlarının ardından sona erdi.
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası 11 ilden 25 kulüp ve toplam 110 sporcunun katılımı ile Ayrancı Spor Salonu’nda oynanan final maçlarının ardından tamamlandı. Ayrancı Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde üç ayrı yaş kategorisinde gerçekleşen şampiyonada sporcular tek erkek-tek bayan, çift erkek-çift bayan-karışık çiftler kategorilerinde birincilik mücadelesi verdi. Şampiyona bu yıl ilk kez grup usulü yapılarak sporcuların daha fazla maç yapması sağlandı. Üç gün boyunca devam eden ve katılımın yoğun olduğu müsabakaları çok sayıda sporsever tribünlerden yakından takip etti.
Ayrancı Spor Salonu’nda oynanan müsabakalarda kulüpler kategorisi genel sıralamada Çankırı birinci, Ankara ikinci ve Kastamonu üçüncü olan takımlar oldu. Müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, antrenör ve hakemler tarafından verildi. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri tarafından ise spora ve sporcuya desteklerinde dolayı Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a günün anısına plaket takdim edildi.
Ayrancı’nın İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonasına en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Ayrancı Kaymakamlığımızın ev sahipliğinde ve Ayrancı Belediyemizin katkılarıyla gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonasını ilçemizde sorunsuz bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrancı’nın tanıtımına da büyük kaktı sağlayan şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, centilmence mücadelelerinden dolayı tüm sporcularımızı tebrik etmek istiyorum. İşitme engelliler badminton branşında ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza tekrar teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.