Karaman Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde Karaman ev yaşam kültürünün anlatıldığı “Gelin Odası” vatandaşların ziyaretine açtı.
Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hanımlara yönelik faaliyetlerini sürdüren Mümine Hatun Kültür Merkezi, Karaman’ın tarih ve yaşam kültürünü yansıtan bir Gelin Odası hazırladı. Karaman ev yaşam kültürünün en güzel biçimde anlatılması adına düzenlenen gelin odası, ziyaretçilerini tarihte keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Gelin çeyiz sandığından duvar halısına, el işi kumaş işlemelerinden antika radyoya kadar yeni evlenen bir çiftin tüm çeyizlik eşyalarının sergilendiği gelin odası Mümine Hatun Kültür Merkezi’nin üçüncü katında ziyaretçilerini bekliyor.
Gelin odası hakkında bilgi veren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü, “Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz kursların sonunda yılsonu sergimizi yapıyoruz. Değişik branşlarda eğitim gören kursiyerlerin, kurs boyunca ürettikleri el emeği ürünlerini bu sergide vatandaşlarımızın ziyaretine sunuyoruz. Geçtiğimiz sene ziyaretçilerimiz için eski eşyalardan oluşan Karaman evi hazırlamıştık ve çok ilgi görmüştü. Bu yıl da yine geçmişimizi yansıtan bir Gelin Odası hazırladık. Eskiden ‘Gelin Cumaları’ olurdu. Gelinin bütün çeyizleri o gün serilir, hısım-akraba, eş-dost ve komşular evi ziyarete gelerek gelinin çeyizlerine bakarlardı. Şimdi maalesef bu tür değerler pek yapılmaz oldu. Biz de bu örf adet ve geleneklerimizi genç nesillere tanıtmak için böyle bir oda hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı hazırladığımız bu anlamlı sergimize bekliyoruz” dedi.