Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne alınması düşünülen yeni itfaiye aracının tanıtımı yapıldı.
İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım programına, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü katıldı. İtfaiye Müdürü İsa Kayhan protokol üyelerine yeni aracın özelliklerini anlatarak itfaiye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da Karaman Belediyesine 2 yıl içerisinde 100 yeni araç alarak araç parkını güçlendirdiklerini, bu araçlardan 12 tanesinin de İtfaiye Müdürlüğü’ne alındığını söyledi.
Başkan Çalışkan, Türkiye’deki en modern itfaiye teşkilatlarından birinin Karaman itfaiyesi olduğunu ifade ederek, "İtfaiyemiz sadece Karaman merkeze değil, köylerimize, ilçelerimize ve hatta Ereğli ve Mut gibi komşu ilçelerimize de hizmet veriyor. İtfaiye teşkilatımızı günün şartlarına uygun, modern ekipmanlar ve eğitimlerle daha güçlü hale getirmeye gayret ediyoruz. Ben burada görev yapan tüm personelimizi kutluyorum" dedi.
Tanıtım programının sonunda itfaiye aracının sepetinde 44 metre yüksekliğe çıkan Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü yeni aracı test ettiler.