Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, resmi anlamda ilkini düzenleyecekleri Tarım-Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda imalatçı firmalar ile işletmecileri çiftçilerle buluşturacaklarını söyledi.
Düzenlenen fuarla ilgili bilgi veren Recep Muğlu, Tarım-Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın amacı tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirmektir. İlimiz tarım potansiyelinin yüksek olduğundan dolayı bölge üreticisi, tüketicisi ve paydaşlarının bu organizasyondan faydalanmalarını sağlamaktır. Çiftçilerin uygun fiyatla girdi temini, ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyelinin tanıtımı ve bölge için cazibe merkezi oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.
Muğlu, Karaman’ın modern tarım tekniklerini kullanan, optimum düzeyde sağlıklı, kaliteli ve güvenli ürün yetiştiren, bu ürünleri iç ve dış pazara sunan, insan, bitki, hayvan sağlığı ve hayvan refahı kurallarına önem veren, tarıma dayalı sanayisi gelişmiş bölge ekonomisinde daha fazla pay alan tarım şehri vizyonuna sahiptir. Bu vizyon doğrultusunda tarım ekipmanları ve teknolojileri şehrimiz için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
“Karaman Tarım-Hayvancılık ve Gıda Fuarı, resmi fuar takvimine alındı”
Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarın, resmi fuar takvimine alındığını belirten Muğlu, Karaman’da tarım ve hayvancılık sektöründe daha fazla pay veren tarım şehri ilimizde tarım ekipmanları ve teknolojileri fuarı önem arz etmektedir. Amacımız tarım ve hayvancılık alanında Karamanlı üreticilere modern teknolojiyi tanıtmak ve Karaman’ın tanıtımını yapmaktır. Bu fuarı düzenlemek başta ben olmak üzere çalışma arkadaşlarımın bir hayaliydi. Bugün bu hayalimi gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Muğlu, fuarın gerçekleştirilmesinde büyük destekleri olan Vali Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a şükranlarını sundu.