Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen 3x3 Türkiye Turu Karaman ayağı Aktekke Kent Meydanında yapılan final karşılaşmalarının ardında sona erdi.
Türkiye Basketbol Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Belediyesinin, Basketbol il temsilciliği koordinesinde organize ettiği 3x3 Türkiye Turu basketbol müsabakaları ödül törenine Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaağaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Belediye Meclis Üyesi Beytullah Karakaş, Basketbol İl Temsilcisi Murat ekiz, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
16 Mayıs Pazartesi günü Aktekke Kent Meydanında başlayan 3x3 Türkiye Turu Basketbol müsabakaları yıldız erkekler, genç kızlar, 18 yaş üstü ve 18 yaş altı kategorilerde toplam 20 takımın kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Dört gün boyunca müzik ve yoğun kalabalık önünde gerçekleştirilen maçlarda oynanan müsabakalar şölen havası içinde geçerken heyecan ve mücadelenin üst seviyede olduğu müsabakaları basketbol severler kendilerine ayrılan alanlarda ilgi ile izledi. Renkli görüntülere sahne olan müsabakalar sonunda yıldız erkekler kategorisinde The Captain takımı birinci, Babaoğlu Koleji ikinci, NES Zencistan üçüncü, genç kızlar kategorisinde F (x) takımı birinci, Spor Lisesi ikinci, Phantom Girl üçüncü, 18 yaş erkekler kategorisinde Defender takımı birinci, Bal Team ikinci, Bulls üçüncü ve 18 yaş üstü erkekler kategorisinde ise Cozf birinci, Young ikinci ve Alırım Atarım üçüncü olan takımlar oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları ise Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaağaç ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından verildi.