Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir toplantı gerçekleştirildi.

OSB Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ile sanayici ve iş adamları katıldı. Vali Süleyman Tapsız, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, SGK İl Müdürü Serdar Fındık ve İŞ-KUR İl Müdürü Kenan Ateş, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı ile ilgili OSB müteşebbis heyetine bilgiler verdi.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, son dönemde hükümetin açıkladığı kredi desteklerinin ve vergi ile ilgili düzenlemelerin iş dünyası temsilcilerini memnun ettiğini belirterek, bu düzenlemelerin yatırımları da teşvik edeceği temennisini dile getirdi. İstihdamın artması ile işsizliğin azalacağını, bu durumun da Karaman ve Türkiye adına olumlu gelişmelerle sonuçlanacağı fikrinde olduğunu belirten Çalışkan, işsizliğin düşmesi yönünde sadece bir kişi veya bir kurumun değil, herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu çağrının yansımalarının iş dünyasına olumlu yansıyacağını dile getirdi.