Karaman’da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen programla kutlandı.
Kale Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, siyasi parti yöneticileri, daire müdürleri, oda başkanları ile merkez ve köy muhtarları katıldı. Vali Süleyman Tapsız, ülke genelinde son dönemde gerçekleşen olaylara değinerek, "Ülke içinde ve ülke dışında milletimizin ve devletimizin bekası için mücadele ediyoruz. Bu nedenle hepimiz bulunduğumuz görevlerde işimizi en iyi şekilde yapmakla mükellefiz. Ancak böyle yaparak Türkiye’yi muasır medeniyetler noktasına getirebiliriz. Bu noktada mahalle muhtarlarımızın üstlendiği görevler de son derece önemlidir. Her türlü olumsuzluğa rağmen inşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağız. Mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum" dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, "Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olması yönünde önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirdik. Bu hizmetleri gerçekleştirirken muhtarlarımızla sürekli istişare içerisinde olduk. Sağlamış olduğumuz birlik ve beraberlik sayesinde önemli ve kaliteli hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşlarımızdır. Yaptığımız işlerde her zaman beraber hareket ettiğimiz ve uyum içerisinde çalıştığımız için bunu söylüyorum. Muhtarlarımız, kendi sorumluluk alanlarında bizlerin adeta gözü kulağı oluyor. Çünkü seçildikleri mahalle ve köylerdeki durumu en iyi onlar biliyor. Yaptığımız görüşmelerde, düzenlediğimiz toplantılarda muhtarlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda Karaman için en iyi hizmeti verme gayretindeyiz" diye konuştu.
Birlik ve beraberlik sağlandığı zaman başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Çalışkan, "Karaman son dönemde yatırım ve hizmetler noktasında en parlak dönemlerinden birisini yaşıyor. Dev proje ve yatırımlar gerçekleşiyor. Bu, valiliğimizle, belediyemizle, diğer kurumlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, sanayicimizle, esnafımızla, vatandaşımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz sayesindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah hepimizin yolunu açık etsin. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü en kalbi duygularımla kutluyorum dedi.
Program protokol üyelerinin bir çok dönem üst üste muhtar seçilen mahalle ve köy muhtarlarına plaket vermeleri ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.